fbpx
joi, martie 28, 2024
spot_img

Inculpații din dosarul „Păvăleanu”, scoși definitiv de sub control judiciar

Citește Și

- Reclamă -

Cei 13 inculpați din dosarul „Păvăleanu”, de la care a pornit ancheta în noul dosar care îl vizează pe deputatul Sebastian Ghiță, au fost scoși definitiv de sub măsura controlului judiciar.

Curtea de Apel Ploiești a respins definitiv, vineri, ca nefondată contestația formulată de procurori împotriva deciziei Tribunalului Prahova care a dispus, anterior, revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luată față de 13 inculpați, între care se află fostul angajat al SGG, Marcel Păvăleanu, dar și omul de afaceri Răzvan Alexe.

Solutia pe scurt: În baza art. 425/1 al.7 pct.1 lit.b c.pr.penală, rap. la art. 206 alin.1,3 şi 6 c.pr.penală, cu referire la art. 362 şi art. 208 alin.5 c.pr.penală, respinge ca nefondată, contestaţia formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL PRAHOVA, împotriva încheierii de şedinţă din data de 6.04.2016, pronunţată de Tribunalul Prahova, în dosarul nr. 2046/105/2014/a29, privind pe inculpaţii: – ALEXE RĂZVAN, PĂVĂLEANU MARCEL-CRISTIAN, STROE CECILIA-CRISTINA, ŞTEFĂNESCU ELENA-GILUELA, ENICĂ VICTORIA, ŞERBAN BOGDAN-IONUŢ, DOBRE EMILIA-LOREDANA, POPA CORNELIU-CIPRIAN, ONEA NICOLAE, ŢĂRÎNDĂ MARIAN-RĂDUCU, ŢĂRÎNDĂ ANDREI-COSTIN, SOARE GHEORGHE, MUŞAT COSTIN-GABRIEL. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 8.04.2016.

- Reclamă -

Un număr de 31 de inculpați, persoane fizice și juridice, au fost trimiși în judecată, în martie 2014, în dosarul evaziunii fiscale de aproximativ 35 de milioane de euro, pe lista celor deferiți justiției figurând 15 persoane, dar și 16 societăți comerciale.

Inițial, 13 dintre cei 15 inculpați persoane fizice au fost arestați preventiv, apoi plasați în arest la domiciliu și, ulterior, sub control judiciar în două tranșe, unii în august 2014, iar ceilalți în octombrie 2014.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013 inculpații s-au folosit de un lanț comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societăți comerciale de pe raza județului Prahova și a municipiului București, din care o parte aveau comportament tip ‘fantomă’, simulând operațiuni comerciale de achiziție/livrare mărfuri și servicii ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale.

- Reclamă -

Sumele de bani rezultate din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost retrase în numerar din conturile bancare ale societăților comerciale, prin simularea unor operațiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme, prejudiciul fiind estimat la 149.800.000 lei.

De acest dosar se leagă și ancheta DNA Ploiești care îl vizează pe deputatul Sebastian Ghiță, dar și procurori și polițiști.

Astfel, la data de 26 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care fusese clasat în aprilie 2014 de procurorul Lucian Papici, cercetările în respectiva cauză pornind de la ancheta efectuată în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro.

Procurorii suspectau că omul de afaceri Răzvan Alexe ar fi apelat la mai multe persoane cu funcții importante — procurori, polițiști, angajați ai autorităților de control fiscal și ai administrației — pentru a obține date referitoare la demersurile întreprinse de anchetatori în dosare care îl vizau și pentru a tergiversa anchetele.

- Reclamă -

Ulterior deciziei de redeschidere a urmăririi penale dată de instanța supremă, procurorii DNA Ploiești au început audierile în acest dosar, iar ulterior au fost arestați preventiv fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose, și fostul șef al DGA Prahova, Constantin Ispas.

Într-o primă fază a mai fost arestat preventiv și fostul procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Aurelian Mihăilă, însă instanța a admis contestația acestuia și l-a plasat sub control judiciar.

În același dosar, procurorii DNA Ploiești au cerut încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Sebastian Ghiță, urmărit penal pentru două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; două infracțiuni de dare de mită; șantaj; cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cinci bărbați deghizați în femei au tâlhărit clienții care solicitau relații sexuale contra cost

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti după ce au tâlhărit clienții care solicitau relații sexuale contra...
Sari la conținut