Inspecția Judiciară a solicitat, pe 23 noiembrie anul trecut, copii după cererile transmise de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, precum și după răspunsurile acesteia. Kovesi a refuzat de patru ori vină la comisia de anchetă, pe parcursul celor 8 luni de activitate.

Copiile după această corespondență au fost transmise de către comisie, în timp util, a precizat marți deputatul PSD Oana Florea, președintele comisiei.

Inspecția Judiciară a făcut această solicitare în baza unei lucrăriavând obiect sesizarea formulată de JURINDEX MEDIA SRL, prin reprezentantul legal Răzvan Savaliuc, prin care solicită efectuarea de verificări prealabilă cu privire la existența/inexistența indiciilor de săvârșire a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a și ș din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, de către (…) Laura Codruța Kovesi“.

Va solicităm ne transmiteți copii conforme cu originalul de pe documentația ce a constituit procedura de citare a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, în cadrul Comisiei, precum și răspunsurile acesteia la solicitările formulate de dumneavostră în scris” se arată în solicitare.

Cererea este semnată de inspectorul judiciar Mihaela Hitruc, procuror.

Comisia de anchetă își prezintă marți raportul final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here