Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei
BĂDICEL AURORA, inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (A.J.F.P.) Timișoara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii decembrie 2015, inculpata Bădicel Aurora a pretins în două rânduri de la o persoană (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro, din care a primit 2.000 euro și 20.000 lei, în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

În același context, inculpata Bădicel Aurora a promis că-l va determina pe acesta să intervină pe lângă magistrații Curții de Apel Timișoara (prin concluzii proprii și influențarea judecătorilor din complet) pentru ca aceștia să dispună trimiterea unei cauze ce-l privea pe martor spre rejudecare la o altă instanță de judecată.

În cauză s-a dispus instituirea popririi cu privire la sumele de bani datorate cu titlu de salariu inculpatei Bădicel Aurora, într-un cuantum de 1/3 (o treime) din venitul lunar net, până la concurența sumei totale de 29.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: comunicat DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here