politia locala 300x225

politia locala 300x225Un fost inspector OPC, în ciuda faptului că a ieșit la pensie, s-a angajat, în februarie 2014 la Poliția Locală Ploiești, la biroul Ordine Publică, de unde a fost mutat, prin anexă la fișa postului, la Serviciul Control Comercial. Nimic dubios la prima vedere dar, la o verificare mai amănunțită, vedem că totul a pornit de la o prietenie veche. În plus, potrivit spuselor unor polițiști locali, orice anexă la fișa postului ar trebui probată de Administrația Națională a Funcționarilor Publici.

În perioada mai 2010-august 2012, șef la OPC era Cristinel Toader. Tot atunci, unul din cei mai de bază angajați ai Oficiului era Valeriu Ciocârdel, inspector OPC. Ulterior, Toader a ajuns șef la Poliția Locală și, coincidență, Ciocârdel a ieșit la pensie de la OPC, dar s-a angajat, prin concurs, la Poliția Locală, la Biroul Ordine Publică. Nici nu a semnat bine contractul că, în aceeași zi, a fost mutat la Serviciul Control Comercial.

“Lucrează la noi din data de 24.02.2014, este angajat pe perioadă determinată la biroul Ordine Publică și cu anexă la Fișa Postului lucrează la Serviciul Control Comercial. De la data angajării a fost făcută și anexa prin care lucrează la Serviciul Control Comercial. Până pe 02.12.2016 are perioadă determinată, este pe locul unui coleg care are contractul de muncă suspendat. Anexa a fost emisă de directorul instituției, de regulă el este cel care ia astfel de decizii, iar în 2014 director era domnul Toader.”, a declarat pentru Ziarul Incomod Evelina Nicolae, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Ploiești.

Să nu credeți, însă, că am obținut prea ușor această declarație. În martie am făcut o solicitare Poliției Locale de a ne spune care sunt angajații de la Serviciul Control Comercial. Pe data de 1 aprilie (greșeala noastră, trebuia să luăm în glumă răspunsul) am primit o listă de nume, dar niciunul din ele nu era Valeriu Ciocârdel. În plus, surse din Poliția Locală susțin că anexa prin care Ciocârdel a fost mutat la Control Comercial este ilegală, neavând aprobarea ANFP.

În afară de Ciocârdel, niciun alt angajat al Poliției Locale nu a fost detașat la Serviciul Control Comercial, toți fiind angajați direct la acest serviciu.
Reporterii noștri au obținut un document care dovedește că inspectorul OPC pensionat-polițist local la ordine publică-cu anexă de atribuții pe controlul comercial efectua controale chiar cu șeful Serviciului Control Comercial, Florin Teodorescu. Este vorba de registrul de control al unui supermarket. (FOTO 1)
Dealtfel, vă prezentăm și răspunsul oficial al Poliției Locale cu lista angajaților la Serviciul Control Comercial (FOTO 2).

foto 1

foto 2

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here