copil spital 13720800

Inspectoratul Școlar Prahova susține că nu sunt cazuri de elevi bolnavi de gripă, în timp ce Direcția de Sănătate Publică spune că nu trebuie făcută dezinfecție! Luni dimineață, 28 ianuarie, s-a întrunit comandamentul pentru situații de urgență al Primăriei Ploiești.

În cadrul ședinței, reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova au declarat că până în prezent nu s-au semnalat cazuri de gripă în școli.

Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova susțin că testele rapide nu sunt indicate pentru depistarea virusului, ci ar trebui ca persoanele care prezintă simptome specifice să se prezinte la medic. Reprezentanții DSP au mai precizat că nu este necesar ca municipalitatea să solicite societății de dezinfecție să iintervină, ci este suficient ca personalul din cadrul școlilor să aerisească sălile de clasă și să dezinfecteze cu materialele pe care le au în dotare.

Totodată, directorul Spitalului de Pediatrie a susținut că unitatea deține teste pentru depistarea gripei și că acestea se fac doar celor care prezintă simptome și că pacienții sunt direcționați către Spitalul de Boli Infecțioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here