Înalta Curte de Casație și Justiție a admis joi, 5 ianuarie, cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a lui Sebastian Ghiță. Decizia este executorie, însă  nu este definitivă și poate fi contestată. Reamintim că procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă în lipsă pentru Sebastian Ghiță, motivând că acesta a încălcat condițiile impuse de controlul judiciar prin faptul că nu s-a prezentat la sediul IPJ Prahova la ultimele două termene avute conform programării.

În condițiile existenței unui mandat de arest preventiv, procurorii îl pot da în urmărire pentru punerea în aplicare a mandatului. Direcția Națională Anticorupție a solicitat judecătorilor înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauțiune cu arestarea preventivă.

Surse judiciare susțin că începând de astăzi, procurorii și polițiștii vor demara o serie de percheziții atât la domiciliul lui Sebastian Ghiță din Ploiești, cât și la sediile de firme sau la alte adrese la care acesta s-ar putea afla, cum ar fi la prieteni, rude sau alte cunoștințe.

Deși Sebastian Ghiță a dispărut din data de 21 decembrie a avut mai multe intervenții la postul România TV, pe care îl controlează, prin care a lansat acuzații la adresa procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, dar și adresa șefei Laura Codruța Kovesi.

Ghiță a fost pus sub control judiciar pe cauțiune, pe 31 martie 2016, de către procurorii DNA Ploieşti, în al patrulea dosar în care acesta este urmărit penal pentru corupţie, cauţiunea fiind stabilită la aproximativ 13 milioane de euro, reprezentând a zecea parte din averea estimată.

Citește mai multe informații AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here