fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Instanța decide mâine cine a avut dreptate în scandalul dintre primăria Ploiești și societatea Coral cu privire la plata facturilor din perioada 2015-2017

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Procesul dintre primăria Ploiești și societatea Coral privind plata facturilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție (DDD) din perioada 2015-2017 se apropie de final. Instanța Curții de Apel Ploiești a rămas în pronunțare și este așteptată să dea mâine, 9 decembrie, o sentință definitivă.

Reamintim că în acest proces este vorba despre fostul contract pentru servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție (DDD) derulat de primăria Ploiești, contract care a expirat în 2015 și a fost prelungit prin act adiționat aprobat de Consiliul Local pentru încă doi ani și jumătate. Numai că facturile emise pe perioada actului adițional nu au fost achitate de municipalitate.

- Reclamă -

Pe de-o parte, reprezentanții primăriei susțineau la acea vreme că suma estimată inițial pentru plata serviciilor DDD fusese depășită. Pe de altă parte, reprezentanții firmei susțin că acest lucru era de așteptat întrucât suprafața de intervenție s-a mărit de-a lungul anilor.

Ziarul Incomod a scris și la acel moment despre acest subiect. Citește aici:

Misterul invaziei de țânțari, viespi și căpușe de la Ploiești! Un om a murit din cauza birocrației în timp ce primarul Adrian Dobre negocia pe ascuns rezilierea contractului de dezinsecție

- Reclamă -

„Actul adițional de prelungire nu a fost atacat de nimeni. În fiecare an au fost alocați bani pentru serviciile de DDD. În perioada de după august 2015 primăria nu mi-a făcut plăți deloc. Eu am crezut că au probleme financiare, nu m-am dus peste ei, dar în primăvara următoare m-am dus către dumnealor și au refuzat pe motiv că ar fi nelegal contractul, în condițiile în care erau aprobate toate procesele verbale de recepție a lucrărilor prestate de noi, document care este cel mai important într-o astfel de situație, atestă că s-au prestat și recepționat lucrările.

Au refuzat spunând că este un contract nelegal și au cerut rezilierea cu acordul ambelor părți, susținând că s-a depășit valoarea estimată. Numai că depășirea valorii estimate era prevăzută încă din caietul de sarcini prin mărirea suprafețelor (adică apariția unor noi cartiere, parcuri, cum este cel de la vest). A crescut și numărul de treceri pe baza recomandărilor de la Cantacuzino și, în plus, valoarea a fost depășită și prin prelungirea contractului. M-au chemat de 5-6 ori pe motiv că este un contract nelegal, iar eu îi spuneam primarului de atunci, Adrian Dobre: „dacă este nelegal contractul trebuie să-l reziliați unilateral, nu vă trebuie acordul Coral, cum stați într-un contract nelegal cu Coral?!”. Dumnealui își punea mâna în cap și atât făcea pentru că nu voiam eu să reziliez contractul. Îi mai spuneam: „aveți o misiune de îndeplinit, nu vă interesează sănătatea cetățenilor, vă interesează să reziliați contractul cu Coral, cea mai bună firmă din țară”. Probabil erau alte intenții de voiau să rezilieze, contractul era perfect legal.

În condițiile acestea au făcut o adresă către ANAP (Agenția Națională de Achiziții Publice) cu privire la depășirea valorii estimate, iar ANAP a răspuns că „depășirea valorii contractului este întemeiată și se justifică în temeiul unor prevederi a căror posibilitate de aplicare a fost prevăzută încă de la început atât în documentația de atribuire, cât și în contractul încheiat, o astfel de modificare neaducând atingere dispozițiilor legale în baza cărora a fost atribuit contractul respectiv.”, ne-a declarat Alexandru Badea, administratorul societății Coral, cu privire la motivele pentru care a decis să acționeze primăria Ploiești în instanță.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut