fbpx
luni, mai 29, 2023

Instanța obligă primăria Cătina și pe primarul Alexandru Fulgeanu să șteargă postările despre o familie care are o afacere în comună

Citește Și

- Advertisement -

Primăria buzoiană Cătina și primarul Alexandru Fulgeanu sunt obligați de instanța Judecătoriei Pătârlagele să șteargă de pe facebook postările despre familia Leonte, o familie care are un magazin în comună.

Reamintim că recent ziarul Incomod a publicat un material despre cazul de la Cătina, unde primarul Alexandru Fulgeanu s-a folosit de facebook-ul primăriei pentru a lansa acuzații și jigniri la adresa familiei Leonte. Totodată, primarul este acuzat că a agresat-o pe fosta secretară a primăriei chiar în sediul instituției.

- Advertisement -

Gheorghe Leonte a candidat împotriva lui Alexandru Fulgeanu în campania pentru alegerile locale din 2020. De atunci spune că au început și șicanările, iar după ce a fost ales edil-șef Fulgeanu a făcut mai multe live-uri pe pagina de facebook a primăriei în care le spunea oamenilor să nu mai cumpere de la magazinul familiei Leonte, numindu-i pe aceștia „păduchi leșinați” și „paraziți”.

Același tratament l-ar fi aplicat și fostei secretare a comunei, Dorina Diaconu, care este rudă cu familia Leonte și văduva fostului primar. În plus, femeia îl acuză că a agresat-o în sediul primăriei, în urma unui conflict.

Citește pe larg despre acest subiect aici:

- Advertisement -

VIDEO Primarul unei comune, acuzat că a bătut secretara instituției și că o denigrează pe facebook: “căpușele astea, păduchii ăștia leșinați; toți niște paraziți, de la un cap la altul”

Familia Leonte, dar și Dorina Diaconu, au dat în judecată atât primăria Cătina, cât și pe primarul Fulgeanu. Cât se judecă dosarul pe fond, însă, reprezentanții magazinului au formulat și o cerere de ordonanță președințială prin care au solicitat ca postările despre ei să fie șterse de pe facebook, până la o decizie definitivă a instanței de fond.

Judecătoria Pătârlagele a admis, în parte, cererea. Astfel, este de așteptat, ca pe lângă înlăturarea postărilor, atât primarul, cât și primăria Cătina, să fie obligate să plătească cheltuieli de judecată. În plus, dacă reclamanții vor avea succes de cauză și în dosarul de pe fond, primăria Cătina riscă să plătească daune morale pentru gestul făcut de primarul în funcție.

„Admite în parte cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanţii LEONTE GHEORGHE, LEONTE MARGARETA, LEONTE OANA MARIA şi LEOMAR MARKET DISTRIB SRL în contradictoriu cu pârâţii COMUNA CĂTINA prin Primar, cu sediul în comuna Cătina, judeţul Buzău şi FULGEANU ALEXANDRU – CONSTANTIN şi în consecinţă: Dispune obligarea pârâţilor la eliminarea de pe pagina de facebook a Primăriei comunei Cătina a postărilor referitoare la reclamanţi, aşa cum au fost prezentate în cererea de chemare în judecată, până la soluţionarea pe fond a litigiului, dar nu mai mult de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în cazul în care nu se introduce acţiune pe fondul cauzei. Respinge ca inadmisibil capătul de cerere privind obligarea pârâţilor la încetarea publicării si comunicării pe orice cale prin care pot ajunge în spaţiul public, în viitor, a oricăror afirmaţii, directe sau indirecte, de natura să încalce drepturile reclamanţilor la viaţa privata, la demnitate, onoare si buna-reputaţie, la imagine. Ia act că se vor solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul exercitării căii de atac, cererea de apel se depune la Judecătoria Pătârlagele. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, la 22.07.2022.”, se arată pe postalul instanțelor de judecată.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FOTO/Doi soți au căzut în gol pe Valea Caraimanului după ce au alunecat pe zăpadă. Un elicopter SMURD i-a preluat pe răniți

Accident pe munte în această după- amiază. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea a două...

Mai Multe Articole Ca Acesta