Instanța Supremă a rămas în pronunțare după ce fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a contestat măsura controlului judiciar impusă de Secția specială de anchetare a magistraților. SIIJ o acuză pentru presupusa mită cerută lui Sebastian Ghiță pentru extrădarea lui Nicolae Popa.

Potrivit Antena 3, procurorul de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu a fost lăsat să susţină măsura preventivă, ci a fost dat afară din sală.

În locul acestuia, SIIJ a fost reprezentată de un procuror de la Secţia judiciară a Parchetului General. În loc să susţină măsurile dispune de Adina Florea, procurorul din subordinea lui Lazăr a fost de partea lui Kovesi şi a susţinut concluzii în sensul revocării controlului judiciar. Procurorul a susţinut că faptele s-ar fi prescris, susține Antena 3.

Potrivit sursei citate, judecătoarea Francisca Vasile i-ar fi transmis procurorului de la SIIJ, înainte de a-l da afară din sală, că şi-ar fi dorit ca la ÎCCJ să fie rpezentă Adina Florea, pentru a explica felul în care a făcut urmărirea penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here