fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Întâlnire mascată în campania electorală între liberali și lider al romilor din Mimiu. „S-a făcut promisiunea că PNL dă 100.000 euro cui îi face dosar penal primarului Volosevici”

Citește Și

- Reclamă -

A trecut mai bine de un an de când o groapă ilegală de gunoi aflată pe raza comunei Târgșorul Vechi a scos la iveală veritabile mecanisme infracționale în beneficiul operatorului de salubritate al județului Prahova, Rosal Grup (care între timp și-a schimbat denumirea în United Waste Solutions, UWS). Statul român a fost prejudiciat prin neplata taxelor pentru zeci de mii de tone de gunoi care, în loc să fie procesat și tratat, era aruncat pe câmpurile de la marginea Ploieștiului.

O anchetă penală a Poliției Ploiești și Poliției Blejoi supravegheată de Inspectoratul general al Poliției Române și coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești a scos la iveală infracțiunile de mediu. În prezent se fac cercetări care vizează firmele implicate în această afacere pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. 

Lovitură pentru mafia deșeurilor! Percheziții ale Poliției VIDEO EXCLUSIV

- Reclamă -

În toată această perioadă oricine a afectat interesele afacerilor ilegale din mafia deșeurilor a făcut cunoștință cu forța grupării și a celor care o sprijină: amenințări, intimidări, acte de violență, filaje, linșaj mediatic, dosare penale fabricate. Vorbim de categorii diferite de persoane, de la oameni simpli care reclamau mirosul insuportabil venit de la groapa ilegală din comuna Târgșorul Vechi, oameni de afaceri care trebuie eliminați de pe piață, jurnaliști care au scris despre aceste afaceri ilegale, politicieni care au sesizat ilegalitățile din domeniul mediului sau pur și simplu nu au închis ochii la acest mod de afacere de tip mafiot, până la polițiștii anchetatori împreună cu șefii care supraveghează dosarele penale, precum și magistrații responsabili cu dosarele penale în care sunt implicați cei din mafia deșeurilor.

Procurorii acuză că mafia deșeurilor a pus în pericol sănătatea publică: consecințe a căror remediere este improbabilă sau presupune costuri impresionante

Este rețeta folosită de mai bine de un an de zile, iar plângerile penale zac ignorate sau sunt lucrate cu viteza melcului. Toți cei vizați de anchetele penale menționate anterior sau acuzați în plângerile penale sunt în libertate, nici măcar o anchetă nu este finalizată cu rechizitoriu și trimiterea în judecată.

Pentru cei care nu au urmărit articolele și emisiunile făcute de redacția Incomod vă punem la dispoziție mai multe linkuri, pentru a înțelege despre ce este vorba.

- Reclamă -

Totodată și publicația Recorder a realizat o investigație pe acest subiect, pornind de la informațiile publicate de redacția noastră.

Jurnaliști amenințați cu moartea după dezvăluirea afacerilor ilegale ale mafiei gunoaielor din Prahova: ”Le dăm cuțite în cap. Vezi că te arzi dacă faci anchete cu cine nu trebuie”

Șantajistul folosit de mafia deșeurilor atacă public magistrații și polițiștii din ancheta penală

VIDEO Exclusiv! Parlamentar amenințat de mafia gunoaielor din Prahova!

- Reclamă -

Președintele Comisiei de Mediu din Senat despre criza deșeurilor din Prahova: “S-a format un grup infracțional organizat”

Tolerați de instituțiile de forță ale statului român care au eșuat lamentabil, infractorii din mafia deșeurilor au intrat în prezent în campanie electorală. 

Ultima lor acțiune vizează fabricarea unui dosar penal și punerea sub acuzare a primarului Ploieștiului Andrei Volosevici, candidat în prezent pentru un nou mandat de primar pe listele PSD. Și nu este prima dată când cei din mafia deșeurilor încearcă așa ceva, s-a mai întâmplat și în 2023.

Miercuri dimineață, 22 mai 2024, una dintre persoanele cu care jurnaliștii Incomod colaborează de peste 15 ani ne-a dat o informație cel puțin uluitoare. La începutul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire între mai mulți funcționari publici, membri PNL activi în campania electorală, un autointitulat lider al romilor din cartierul Mimiu din Ploiești, Vasile Răducanu, poreclit Fane Țiganu, și două persoane cercetate în dosarele penale care vizează afacerile ilegale cu gunoaie. 

Potrivit martorilor, discuția a fost despre arestarea primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici, ales în 2020 pe listele PNL și în prezent candidat la un nou mandat pe listele PSD.

„S-a făcut promisiunea că PNL dă 100.000 euro cui îi face dosar penal primarului Volosevici, lucru acceptat de Fane Țiganu. În acel moment unul dintre cei de la PNL prezenți la întâlnire i-a spus că va fi chemat la Parchet să facă denunț primarului Volosevici. Lucru care s-a și întâmplat, două zile mai târziu. Cel care promisese că face denunțul era în drum spre București când a fost sunat de un procuror de la Ploiești care i-a spus să se întoarcă din drum și să vină urgent la Parchet pentru a fi audiat”, a declarat, pentru ziarulincomod.ro, unul dintre martori. 

Afacerist cercetat penal, anunțat că scapă de probleme dacă „zice ceva de Volosevici”

Tot la acea discuție, reprezentanții PNL au spus că au control asupra unui procuror și că mai există un denunțător, un om de afaceri cercetat penal în prezent căruia i s-a transmis că va scăpa de toate problemele dacă „zice ceva de Volosevici”.

*Nota redacției

Facem precizarea că declarația martorului conținea și numele tuturor celor prezenți la discuție, inclusiv alte detalii precum o ceartă în familia denunțătorului pe subiectul unor declarații mincinoase și a unor probleme penale care se pot ivi ulterior dacă se află despre această înțelegere. Redacția a decis să nu publice identitățile celor menționați până nu mai obținem și alte confirmări.

Pe moment, miercuri dimineață în urma discuțiilor cu colegii în redacție, nu am crezut că așa ceva poate fi posibil și ne-am gândit că sunt zvonuri și dezinformări ca în fiecare campanie electorală. Câteva fotografii cu persoane participante la această întâlnire, precum și relatările martorilor oculari ne-au schimbat părerea inițială. Alte indicii au apărut miercuri de la două site-uri folosite de cei din mafia deșeurilor în linșajul public și intimidarea șefilor din Poliția Prahova și Poliția Română, considerați “vinovați” de întocmirea dosarelor penale.

Miercuri după-amiază, 22 mai 2024, pe site‐ul incisivdeprahova.ro, aparținând lui Radu Adrian, fost ofițer SRI condamnat definitiv într-un dosar penal, apărea informația “bombă”: Audieri pe bandă rulantă, acum! Același procuror ca în cazul White Tower face ravagii. Se așteaptă rețineri! (Foto print screen art incisiv).

În aceeași zi, gazarul.ro, site controlat de fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu, și el cu o condamnare definitivă la activ, apărea aceeași informație, citând surse judiciare.

Ambele site-uri confirmau informația că primarul Volosevici este vizat de un dosar penal precum și că în această poveste este implicat Cătălin Stavri, jurnalist al Ziarului Incomod. 

În textul publicat pe Găzarul miercuri a apărut numele denunțătorului Fane Țiganu, care a confirmat informația inițială.

Despre cele două site-uri controlate de Rosal Prahova, implicate în mod direct în protejarea celor cercetați penal în dosarele mafiei deșeurilor și în intimidarea și șantajarea celor care anchetează aceste cauze penale, am mai scris. La fel și despre interesele comune ale lui Iulian Bădescu și Radu Adrian.

Dosar DNA: Două apartamente șpagă de la dezvoltatorul White Tower pentru un fost primar al Ploieștiului

Iulian Bădescu nu a plătit despăgubirile de 6 milioane de lei datorate Primăriei Ploiești, la șase ani de la condamnare: ”E bugetul pe un an la reparații școli”

Fost ofițer SRI plătit de infractori pentru șantaj și intimidări în dosare penale. Polițiștii cer sprijinul Serviciilor de Informații

Legătura dintre Vasile Răducanu, zis Fane Țiganu, Iulian Bădescu și grupul de firme Rosal

Pentru a înțelege mai bine legăturile dintre cei care fac parte din mafia deșeurilor, fiecare cu rolul lui, indiferent că vorbim de protecție, susținere sau beneficii financiare, este important de precizat că Fane Țiganu și Iulian Bădescu, aparent două persoane care n-au legătură una cu alta, un denunțător, respectiv patron de site care scrie despre diverse subiecte, sunt colegi de muncă, în grupul de firme Rosal. 

Bădescu este consilier juridic la Rosal, în timp ce denunțătorul Fane Țiganu încasează trei salarii după ce și-a angajat fictiv trei rude în grupul de firme Rosal. Mai mult, spre deosebire de Bădescu, Fane Țiganu merge prin orașul Ploiești cu o mașină Honda Civic aparținând grupului de firme Rosal.

Jurnaliștii Incomod l-au surprins de câteva ori fotografiind mașinile parcate lângă redacție, încercând să identifice persoanele care veneau să ne ofere informații despre mafia deșeurilor în care este implicată și Rosal Prahova. De asemenea, l-am surprins și când urmărea un jurnalist de la ziarul Incomod în trafic, cel mai probabil pentru a da raportul ulterior celor din mafia deșeurilor.
Mașina Rosal este parcată în fiecare zi la el acasă.

Iată și un set de fotografii lămuritoare în acest sens:

Cărăușul șpăgilor date de Rosal Prahova unor funcționari 

Personajul autointitulat Fane Țiganu nu are numai rol de agent de teren al mafiei deșeurilor. 

A fost o bună bucată de vreme cărăușul șpăgilor date de Rosal Prahova unor funcționari publici din Primăria Ploiești cu scopul de a accepta la plată facturi fictive cu sume uriașe de bani publici plătite de Regia Autonomă de Servicii Publice în cadrul unui contract de curățenie căi publice. 

Potrivit propriilor spuse și înregistrărilor audio puse la dispoziție chiar de el ziarului Incomod, Fane Țiganu a dat mai multe șpăgi în numele Rosal Prahova de zeci de mii de lei, ba chiar și un autoturism second hand Audi A5 cu o valoare – la vremea respectivă  – de peste 25.000 euro, unor șefi din RASP Ploiești. Potrivit susținerilor sale, a făcut aceste lucruri la comanda lui Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, care este și finul lui Iulian Bădescu. 

Fane Țiganu și Cătălin Ioniță
Fane Țiganu și Cătălin Ioniță

Șantaj la Rosal pentru mărire de „salariu”

Nemulțumit că era remunerat în schimb doar cu 3.000 de lei pe lună și un autoturism de serviciu, s-a întors împotriva companiei șantajând reprezentanții acesteia pentru a primi o mărire de salariu dar și suma de 7.000 euro, pe care afirma că a plătit-o din banii lui, tot cu titlu de mită în numele Rosal.

Într-un final a fost dat afară. A amenințat că se duce la DNA și la presă pentru a demasca mafia Rosal Prahova.

Șantajul i-a reușit până la urmă. Timp de mai bine de doi ani de zile, dar și în prezent, primește o șpagă lunară de 10.500 lei de la o altă companie de salubritate, parteneră Rosal în afaceri din domeniul deșeurilor menajere. A primit și un autoturism de serviciu care este înmatriculat pe Rosal, Honda Civic B-93-WDA.

Pentru a-și șterge urmele infracțiunii de șantaj și-a angajat fictiv trei persoane apropiate la compania de salubritate, fiecare cu un salariu de 3.500 lei net lunar. Persoanele respective nu lucrează conform fișei postului, nu se prezintă la serviciu, iar cardurile cu salariile stau la Fane Țiganu care încasează lunar remunerațiile celor trei angajați fictiv. 

Înregistrări audio în care Fane Țiganu vorbește cu Raul Petrescu, fost șef RASP Ploiești, despre șpăgi

În continuare vă prezentăm câteva înregistrări audio în care Fane Țiganu vorbește cu Raul Petrescu, fost șef RASP Ploiești (în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2021) despre șpăgile date de Rosal Prahova. Cealaltă persoană la care se face referire în înregistrări este Vasile Ionescu, în prezent director adjunct în cadrul RASP Ploiești:

Lista neagră

La finele lui 2022, Fane Țiganu și-a oferit serviciile mai multor membri din mafia deșeurilor Prahova, cei vizați de mai multe anchete penale în curs. Aceștia au întocmit o listă neagră cu mai multe persoane care îi încurcau în afacerile ilegale, printre care și persoane publice, politicieni locali, afaceriști și polițiști.  

Pentru sumele de bani primite, a acceptat să colaboreze cu comisarul șef Adrian Rădulescu din cadrul DGA pentru a fabrica mai multe dosare penale celor vizați de mafia deșeurilor. Comisarul șef este în prezent trimis în judecată de DNA Ploiești pentru mai multe infracțiuni de cercetare abuzivă. Polițistul este acuzat că a pus presiune pe mai multe persoane să dea denunțuri mincinoase care să ducă la fabricarea unor dosare penale ale unor polițiști incomozi.

Revenind la colaborarea dintre membrii mafiei deșeurilor și polițistul cercetat pentru că fabrica dosare penale, aspectele s-au concretizat, polițistul Rădulescu întocmind rapoarte informative secrete care, coroborate cu un „denunț oral” (informație oficială scrisă în dosarul cauzei), s-au materializat într-un dosar penal pentru presupuse fapte de corupție. 

Conținutul rapoartelor informative “secret de serviciu” a apărut pe site-ul gazarul.ro, controlat de Iulian Bădescu. 

Dosarul care avea obiect trafic de influență și mită electorală a fost clasat după ce mai mulți martori indicați chiar de Fane Țiganu au dat declarații în cauză. Chiar rude de-ale denunțătorului au spus că acesta minte.

Culmea tupeului și asigurat de reprezentanți ai mafiei deșeurilor că lucrurile vor ieși cum vor ei, Fane Țiganu a declarat că a asistat la mai multe întâlniri și negocieri finalizate cu o infracțiune de dare de mită în mod direct unor persoane din administrația locală, presupusă mită dată de un afacerist ploieștean. Chemat la DNA, martorul a spus că a dat o singură șpagă și aceea lui Fane Țiganu și mai mult, nu cunoaște personal nici măcar o persoană indicată în mod mincinos în denunțul oral. 

Traficul de influență făcut chiar de denunțător și folosit pentru inducerea în eroare a organelor judiciare nu a fost singura infracțiune comisă: personajul a încercat să influențeze și martorul, anunțându-l că va fi chemat la DNA și solicitându-i să nu spună adevărul procurorilor. 

Denunțătorul care se plimba întâmplător în jurul sediului DNA București

Fane Țiganu a ajuns la DNA structura Centrală la solicitarea comisarului șef Rădulescu, care după ce a avut mai multe întâlniri cu membri ai mafiei deșeurilor a concluzionat că doar notele informative, o înșiruire de concluzii proprii, erau insuficiente pentru întocmirea unui dosar penal. Odată ajuns la DNA – Structura Centrală, comisarul șef Adrian Rădulescu a prezentat notele informative și pentru că nu era de ajuns a precizat procurorului de caz că întâmplător un denunțător din Ploiești se plimbă în jurul sediului DNA din București și poate intra în sediu pentru a formula un denunț. Lucru care s-a și întâmplat.

După formularea denunțului oral și depunerea notelor informative secrete, informațiile au apărut în detaliu doar la gazarul.ro și incisivdeprahova.ro deși procurorii DNA nici nu începuseră audierile și verificarea informațiilor. Cei doi infractori, Iulian Bădescu (coleg de serviciu cu Fane Țiganu) și Radu Adrian (finanțat în mod direct de Rosal Prahova și mafia deșeurilor), puneau presiune pentru ca cei de pe lista neagră a mafiei deșeurilor să fie trași la răspundere.

Altă parte interesantă din acest caz de inducere în eroare a organelor judiciare a fost când Fane Țiganu a declarat că un polițist din Prahova pe de-o parte a luat mită de la romi, iar pe de altă parte a dat șpagă pentru ca după pensionare să se angajeze într-o instituție publică. Fără a oferi alte detalii și această acuzație a picat. Informația lui Fane Țiganu a fost susținută la DNA, tot din auzite și fără alte detalii de un alt angajat Rosal Prahova, Cezar Stoichiciu. 

Deși Stoichiciu cât a fost directorul Clubului Sportiv Municipal Ploiești a făcut plângere penală împotriva lui Radu Adrian care îl șantaja cu articole calomniatoare, acum se află de aceeași parte a baricadei.

Pe lângă site-urile lui Iulian Bădescu și Adrian Radu, și social media este folosită de cei din mafia deșeurilor pentru a transmite diverse semnale celor vizați. Informațiile potrivit cărora Fane Țiganu, după ce a eșuat în tentativele de șantaj, a jurat că se răzbună prin formularea de plângeri penale, se potrivesc la fix cu o postare de-ale sale pe contul său de facebook:

Fane Raducanu facebook
Fane Raducanu facebook

Dezamăgit că denunțul său mincinos nu a fost luat în seamă de autorități, Fane Țiganu s-a ”resemnat”…

pnl

O simplă verificare a postărilor sale din social media demonstrează în ce cercuri se învârte, cu cine ia masa, pe cine susține și pe cine nu are la suflet.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...