fbpx
vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

Interlop prahovean, cunoscut pentru că l-a amenințat pe Sorin Blejnar și pe șefa arestului, condamnat în Germania

Citește Și

- Reclamă -

Ionuț Daniel Pietraru, cunoscut interlop din Prahova, a fost prins de autoritățile din Germania după ce a comis mai multe furturi, în grup organizat, pe teritoriul acestei țări. Pietraru a fost condamnat de Tribunalul din Mannheim la 1.096 de zile de închisoare și urmează să fie adus în România pentru executarea pedepsei.

”Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti privind cererea de recunoaştere şi executare a hotărârilor judecătoreşti formulată de autorităţile judiciare din Germania. În baza art.165-166 din Legea nr.302/2004 privind cooperarea judiciară în materie penală republicată, dispune recunoaşterea şi executarea în România a sentinţei penale pronunţată în dosarul nr. 2 KLs 410 Js 24675/16 de Tribunalul Heidelberg – Germania – a 2-a Cameră Penală Mare, rămasă definitivă la data de 12.09.2018 şi executorie, privind condamnarea cetăţeanului român Pietraru Ionuţ Daniel, în prezent deţinut în Penitenciarul Mannheim din Germania., la pedeapsa totală de : 1096(unamienouăzecişişase) zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în grup infracţional organizat în şase cazuri, conform art. 242 alineatul 1, art. 244 alineatul 1 număr 3, art. 244a alineatul 1, art. 25 alineatul 2, art. 53 din Codul Penal german, , având corespondent în infracţiunile de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1-art. 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b Cod penal român, 6 fapte. Ia act că persoana condamnată Pietraru Ionuţ Daniel este de acord să execute pedeapsa în România. Dispune executarea pedepsei de 1096 zile închisoare într-un penitenciar din România. În baza art.166 alin.12 din Legea nr.302/2004 privind cooperarea judiciară în materie penală republicată, dispune transferarea persoanei condamnate Pietraru Ionuţ Daniel într-un penitenciar din România, în vederea executării pedepsei de 1096 zile închisoare, conform Codului de procedură penală român. Deduce din pedeapsa de 1096 zile închisoare aplicată cetăţeanului român Pietraru Ionuţ Daniel perioada deja executată în statul emitent al hotărârii de condamnare, de 357 zile închisoare, calculată până la data de 05.03.2019, precum şi de la data de 05.03.2019, în continuare, la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei de 1096 (unamienouăzecişişase) zile închisoare aplicată cetăţeanului român Pietraru Ionuţ Daniel conform Codului de procedură penală român pentru infracţiunile prev. de prev. de art. 228 alin. 1-art. 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b Cod penal român, 6 fapte, la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”, conform portalului instanțelor de judecată.

- Reclamă -

Cine este Pietraru

Pietraru, de fel din comuna prahoveană Florești, a devenit celebru la nivel național după ce a amenințat cu bătaia mai multe vedete care se aflau în arestul de la Câmpina în aceeași perioadă cu el. Printre acestea, Sorin Blejnar, fostul șef ANAF și Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta.

Ionuț Pietraru a avut o atitudine extreme de violentă cât timp a fost arestat, ba chiar a intrat și în greva foamei, invocând faptul că polițiștii nu-i permit accesul la apă caldă în fiecare zi. Ar fi intrat în conflict cu Iulian Herțanu, de la care ar fi vrut să fure țigările și mâncarea, iar Sorin Blejnar a fost ținta lui într-un acces de furie. Pietraru era nemulțumit că nu-i permit să-și facă o cafea și a început să amenințe mai întâi colegii de celulă și apoi chiar pe șefa arestului, Daniela Enache. Pe aceasta din urmă a amenințat-o cu moartea și chiar că-i va viola fiica adolescentă la acel moment.

- Reclamă -

Nu este prima dată când Ionuț Pietraru intră în atenția opiniei publice! În martie 2015, stopinfractori.ro publica o anchetă potrivit căreia Ionuț Pietraru l-ar fi agresat în arest pe Iulian Herțanu, cumnatul fostulul prim-ministru Victor Ponta și l-ar fi amenințat pe Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF.

La momentul respectiv, atât Herțanu, cât și Pietraru, au ajuns la spital, cel din urmă fiind bătut de colegii de celulă care “ştiau cine e Herţanu”.

Ionuţ Pietraru era cunoscut în zonă ca fiind unul dintre “ucenicii” lui Aurică “Pumn de Fier”, o legendă a penitenciarelor din România, renumit pentru ieşirile sale violente. În zonele Florești și Câmpina era de notorietate că Pietraru, în calitatea sa de “şef de cameră” al uneia dintre celulele arestului Câmpina, i-ar fi aplicat corecţia fizică lui Herţanu ca urmare a faptului că cel din urmă a refuzat să-i ofere lui Pietraru din bunurile “de lux” pe care le deţinea: ţigări şi mâncare. Ca urmare a conflictului, cei doi ar fi necesitat îngrijiri medicale la spital.

La momentul respectiv, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul principal de poliţie Alexandru Ursu, a ţinut să sublinieze ferm pentru stopinfractori.ro că în arestul de la Câmpina “nu a fost înregistrat sau raportat niciun conflict între reţinuţi”.

- Reclamă -

În paralel, după discuţii cu oficiali ai spitalelor din Ploieşti şi Câmpina, reporterii stopinfractori.ro aveau să descopere că, printr-o coincidenţă bizară, în aceeaşi zi, 1 martie, doi reţinuţi ai arestului Câmpina au ajuns în aproximativ aceeaşi perioadă de timp la UPU Câmpina şi UPU Ploieşti, necesitând îngrijiri medicale. Coincidenţa devine cu atât mai stranie cu cât cei doi sunt chiar actorii presupusului conflict din celula penitenciarului: Ionuţ Pietraru şi Iulian Herţanu.

Conform unor oficiali ai Spitalului Municipal Câmpina, Pietraru a fost adus pe 1 martie “pe fondul unei stări de slăbiciune cauzată de refuzul de hrană. Nu a rămas internat, a stat aproximativ o oră, timp în care i s-a administrat un tratament specific”.

Herţanu a ajuns la Ploieşti în aceaşi zi, în aproximativ acelaşi interval orar cu Pietraru, şi a primit îngrijiri medicale timp de trei ore după care a fost retrimis în arest. De menţionat că oficialii spitalului au refuzat la momentul respectiv să comunice diagnosticul cu care a ieşit cumnatul fostului premier, invocând confidenţialitatea relaţiei medic/pacient.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din România

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din RomâniaAgent în vânzǎri externe Protecția mediului este o responsabilitate comună -...
Sari la conținut