De ani de zile, una dintre cele mai periculoase intersecții de la ieșire din Ploiești este cea din zona Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde DJ 102 se intersectează cu strada Alba Iulia, stradă ce face accesul către Bulevardul Republicii. Deși este una dintre cele mai periculoase intersecții de la ieșire din Ploiești, autoritățile nu au în plan amenajarea unui sens giratoriu.

Șoferii care circulă pe DJ 102 merg adesea cu viteză, drumul fiind la ieșire din oraș, între Spitalul Județean de Urgență Ploiești și giratoriul suspendat. Este lesne de înțeles în aceste condiții de ce frecvent au loc accidente în intersecție în care cel mai adesea sunt implicate mașini care virează înspre sau dinspre strada Alba Iulia.

Potrivit unui răspuns dat de Poliția Prahova unei solicitări a ziarului Incomod, anul trecut, în 2020, patru persoane au fost vătămate în urma a trei accidente produse în această intersecție. Alte cinci accidente soldate cu pagube materiale au fost raportate la Poliție anul trecut și unul în primele două luni ale anului. Însă, în realitate numărul accidentelor soldate cu pagube materiale poate fi mult mai mare, întrucât conform legislației în vigoare dacă accidentul nu este soldat cu victime șoferii pot încheia constatare amiabilă, fără ca incidentul să mai ajungă în statisticile Poliției.

Intersecția în cauză este în administrarea Consiliului Local Ploiești, prin urmare ziarul Incomod a întrebat primăria Ploiești dacă are în plan vreun proiect menit să reducă numărul accidentelor rutiere din zonă, cum ar fi amenajarea unui sens giratoriu ori alt fel de proiect.

Potrivit unui răspuns furnizat de municipalitate, primăria Ploiești “nu are în derulare un proiect de tip amenajarea unui sens giratoriu în zona respectivă”.

Vezi mai jos răspunsul primăriei Ploiești:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here