Foto cu caracter ilustrativ

În data de 30 martie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 33 misiuni, dintre care: 22 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 4 incendii, 5 alte situații de urgență şi 2 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Tot joi, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, produse la terenuri situate în localitățile Berceni și Bucov. Evenimentele menționate au fost, cel mai probabil, generate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor și fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător. Suprafața totală afectată de arderea vegetației uscate a fost de aproximativ 7 ha.

Joi, 30 martie a.c., în jurul orei 11.27, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muniţia, a constat într-un proiectil exploziv de calibru 82 milimetri, a fost găsită de un cetățean în gospodăria de pe raza localităţii Brebu, sat Pietriceaua.

Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 100 metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, aceasta urmând a fi distrus la o dată ulterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here