fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

INTERVIU. Alexandru, un ploieștean mutat în Anglia, care era DJ în România, povestește cum e să conduci un London Bus pe străzile din Londra

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Alexandru Popescu, un ploieștean mutat în Anglia, care era DJ în România, conduce acum unul din celebrele London Bus-uri din Londra. Acesta a acordat un interviu ziarului Incomod în care a explicat de ce a renunțat să mai pună muzică în cluburile din țară, în favoarea meseriei din Marea Britanie și a povestit ce presupune să fii șoferul unuia dintre London Bus-uri. Alexandru spune că unul dintre lucrurile care l-au surprins plăcut la meseria pe care o are în Londra este faptul că unii dintre călători îi mulțumesc când coboară din autobuz pentru că i-a transportat în siguranță, lucru despre care spune că nu crede că se va întâmpla prea curând în Ploiești.

Reporter: Să ne spui, te rog, câteva cuvinte despre tine, dar și de cât timp te-ai mutat în Anglia.

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMODAlexandru: Pentru început, să mă prezint. Mă numesc Alexandru, sau Tazz Deejay, așa cum majoritatea mă cunosc. Doar ce am trecut pragul de 30 de ani, dar mă simt mai în formă ca niciodată. Observ că de la început mă întrebi de Anglia… Ce pot spune, am venit aici acum 4 ani, se întâmpla prin aprilie 2015. Știi cum e… oportunitățile nu se ratează… Pe lângă marea mea pasiune, muzica, îmi plac și mașinile mari și tot ce înseamnă acestea. Așa că am venit în Londra pentru a lucra la o companie pe celebrele autobuze roșii etajate.

Reporter: De ce ai ales să pleci din România?

Alexandru: De ce am plecat din România… Hmm, o întrebare destul de bună, după cum știi și tu, iubita noastră patrie este o țară care se scufundă încet și sigur din cauza sistemului și a politicii. Însă, mă voi opri aici, pentru că nu îmi place să fac politică. Înainte de a veni aici mă ocupam cu muzica, am făcut treaba asta timp de 11 ani fără oprire.

- Reclamă -

Reporter: Cum este să fii șofer pe London Bus?

 - Ziarul INCOMODAlexandru: Viața de șofer în Londra este una ok, din punctul meu de vedere. Are și părțile ei bune și frumoase, dar totodată îți poate crea și neplăceri. Ca și șofer aici pe autobuz, interacționezi cu oameni care sunt diferiți ca și mentalitate și gesturi față de ai noștri, cei de acasă. Unii dintre ei, și nu mă refer aici doar la cei în vârstă, apreciază munca ta și efortul de a-i duce în siguranță acasă sau la cumpărături. Mulți îți spun „mulțumesc” la coborârea din mașina, lucru pe care nu l-aș vedea să se întâmple prea curând în Ploiești. Programul de muncă diferă de la o zi la alta, sau de la o săptămână la alta. Fie că încep undeva de dimineață, sau mai târziu, nu lucrez mai mult de 8-10 ore pe zi, aici fiind inclusă și pauza de masă.

 

Reporter: De ce anume îți este cel mai dor de acasă?

- Reclamă -

Alexandru: Dacă mă întrebi ce îmi lipsește de acasă, aș spune, în spirit de glumă, berea Ciucaș. Îmi este dor de aerul curat, de o pajiște cu iarbă verde. Aaa, și să nu uităm: de o zi de relaxare. Aici nu ai timp de așa ceva. Sau mai bine zis, nu îți permiți să te relaxezi. Dar cred că cel mai mult îmi lipsesc familia și prietenii. Cu ajutorul tehnologiei din zilele noastre poți face oricând un apel video și să vorbești cu cei dragi, dar nu se compară, oricât ai încerca.

Reporter: Ai vrea să te întorci în România?

Alexandru: Bineînțeles că mă voi întoarce acasă într-o bună zi. Deja mi-am pierdut tatăl, fiind aici, nu vreau ca astfel de lucruri să se repete. Familia este baza din punctul meu de vedere, și nu starea materială, aceasta este trecătoare.

Reporter: Ai renunțat complet la muzică?

Alexandru: Nu, lucrez în paralel la un proiect, tot legat de muzică. Deja am cumpărat un domeniu, premier-djevents.ro, deocamdată este inactiv, dar odată cu întoarcerea mea în țară îl voi actualiza. Mă voi ocupa de petreceri private și nu numai, deja am achiziționat jumătate din aparatura necesară. Dar în acest domeniu trebuie să fii pregătit din toate punctele de vedere.

Și să închei într-o notă optimistă: Anglia, Londra îți pot oferi anumite beneficii pe care noi acasă nu le avem. Însă, cei care vor să vină aici trebuie să se gândească la un singur lucru: distanța dintre ei și cei dragi depășește 2.000 km.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut