Adrian Pițigoi este candidatul Mișcării Populare pentru Primăria Câmpina. De profesie economist, Pițigoi are 37 de ani și are încredere în șansele sale de a conduce Primăria Câmpina. Adrian Pițigoi a acordat un interviu pentru ziarul Incomod, iar răspunsurile la întrebările puse de reporterii noștri le puteți citi mai jos:

Reporter: Mișcarea Populară îl are la conducere pe Traian Băsescu. Este un atu faptul că fostul președinte al României este ”locomotiva” partidului?

Răspuns: Președintele Traian Băsescu este deja intrat în istorie drept cel mai important om politic român din perioada post-revoluționară, datorită realizărilor sale din cele 2 mandate, dintre care amintesc doar câteva: a încurajat și a pus presiune pe clasa politică pentru inițierea unor reforme în vederea modernizării țării, a garantat independența justiției, a menţinut fermă orientarea României către UE (a semnat în ianuarie 2007 aderarea României la UE) şi NATO, este primul om politic de nivel înalt cu adevărat unionist, a condamnat formal comunismul, deschizând arhivele Securităţii, etc.

Întrucât P.M.P. este continuatorul proiectelor Președintelui Traian Băsescu, prezența acestuia în mod activ la conducerea partidului reprezintă fără îndoială un mare avantaj.

Rep.: Ați început să mergeți prin Câmpina și să stați de vorbă cu cetățenii? Cum îi convingeți că sunteți alegerea corectă pentru Câmpina?

Răspuns: Desigur, am început campania electorală, mă aflu zilnic printre câmpineni, iar modalitatea mea de convingere este cea firească, prin dialog, răspund fiecărei întrebări primite de la câmpineni cu soluții logice, argumentate și realizabile, prezente în strategia mea de dezvoltare pentru Câmpina în următorii 4 ani.

Rep.: Care sunt atuurile care vă diferențiază de ceilalți candidați?

Răspuns: Eu nu evaluez calitățile și defectele celorlalți candidați întrucât unul dintre principiile mele în viață este autodepășirea, iar ca motto susțin: “înainte de a-i depăşi pe alţii, depăşeşte-te pe tine.”

Pe scurt eu sunt:

-Un om cinstit, căruia nu îi este teamă să spună ceea ce gândește, adept al politicii „de toleranță zero” față de hoție.

-Un bun planificator, un comunicator excelent, o persoană muncitoare care respectă punctualitatea.

-Adeptul muncii în echipă, deoarece consider că implicarea tuturor reprezintă singura cale spre progres și bunăstare.

-Un optimist convins, o persoană empatică, sociabilă și uneori norocoasă.

– Conștient care-mi sunt limitele, punctele slabe și le consider permanent zone de dezvoltare și îmbunătățire.

Rep.: Horia Tiseanu termină al treilea mandat de primar și speră să-l câștige pe al patrulea. Este un dezavantaj pentru dumneavoastră cele trei mandate pe care dl. Tiseanu le are în spate?

Răspuns: Consider faptul că domnul Tiseanu s-a erodat evident după 3 mandate, în care a avut și realizări, însă și erori majore, care au adus costuri mari în buzunarele câmpinenilor!

Ca și regulă, în unele țări unde democrația funcționează normal, o persoană poate să dețină doar 2 mandate de primar deoarece numai schimbarea poate să aducă progresul!

Evident este momentul schimbării domnului Tiseanu din funcția de primar, deci consider un avantaj cele 3 mandate avute întrucât l-au condus către ieșirea din primărie.

Rep.: Este Câmpina un oraș greu de condus și de administrat?

Răspuns: Câmpina este un municipiu important pentru județul nostru, reprezintă după Ploiești al doilea pol economic și în consecință administrarea acestuia nu este o joacă de copii!

Cunosc foarte bine după 8 ani în care am fost consilier municipal cum trebuie să acționez împreună cu echipa mea pentru îmbunătățirea procesului de administrare. Am pregătit o strategie structurată pe secțiuni de dezvoltare care urmează să fie implementată imediat și care-și va produce efecte prin creșterea calității vieții câmpinenilor încă din primul an.

Rep.: Ce anume îl caracterizează pe un bun primar?

Răspuns: Consider că dețin calitățile necesare unui bun primar:

– Sunt un bun planificator,un comunicator excelent, o persoană muncitoare care respectă punctualitatea.

-Prietenii spun despre mine că sunt un optimist convins, o persoană empatică și sociabilă.

-Colegii spun despre mine că sunt o persoană onestă, care promovează munca în echipă și urmărește maximizarea rezultatelor, minimizând costurile.

Rep.: Dacă veți câștiga Primăria Câmpina, care sunt primele cinci lucruri care le veți face?

Răspuns: Așa cum am mai menționat,voi administra Câmpina împreună cu echipa mea în baza unei strategii, iar primele 5 priorități sunt:

1.Prin măsuri directe și indirecte voi ridica nivelul de performanță al mediului socio-economic local, asigurând premisele dezvoltării economice, generatoare de locuri de muncă.

2.Voi iniția demersurile necesare, astfel încât în 2 ani doresc să inaugurăm în centrul orașului o parcare subterană modernă, iar cu ajutorul Primăriei Cornu și CNADNR să avem o intrare modernă și sigură în Câmpina din DN1 (zona Cornu).

3.Urmăresc ameliorarea rapidă a procesului de comunicare în administrația câmpineană, atât comunicarea externă cât și comunicarea internă.

4.Vom iniția un proiect social de amploare (finanțat din fonduri europene), care să includă: un azil pentru bătrâni, un centru maternal și o creșă cu program prelungit.

5.Consider o prioritate asfaltarea tuturor străzilor din oraș, imediat ce se finalizează investiția de către Hidroprahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here