fbpx
joi, martie 28, 2024
spot_img

Interviu cu Marius Fenichiu, candidat independent la Camera Deputaților: „Răspund doar în fața oamenilor cărora le solicit susținerea”

Citește Și

- Reclamă -

Ziarul Incomod v-a prezentat pe timpul campaniei electorale candidații partidelor politice pentru Parlamentul României, iar acum a venit momentul să vi-l prezentăm pe Marius Fenichiu, singurul candidat independent din Prahova pentru un mandat în Camera Deputaților. Pentru ca cititorii noștri să afle mai multe despre acesta și despre planurile sale pentru Parlament, reporterii noștri l-au intervievat.

  1. Pentru persoanele care nu vă cunosc, să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Marius Fenichiu: M-am născut în Ploiești, unde de altfel și locuiesc. Am 48 de ani, sunt căsătorit de 26 de ani și jumătate și am o fiică în vârstă de 25 de ani, căsătorită. Am o experiență politică îndelungată, activând în politică timp de 24 de ani, până în toamna anului trecut când am demisionat din PNL, refuzând să-mi cumpăr contra sumei de 4.000 de euro dreptul de a intra în calculul desemnării candidatului PNL la Primăria Ploiești.

- Reclamă -
  1. Ce studii și ce experiență aveți în administrația publică?

M.F.: Am urmat treapta întâi la Liceul Mihai Viteazul din Ploiești, iar treapta a doua am absolvit-o la liceul ELECTRONICA din București, cu calificarea de electronist. Sunt jurist, licențiat al Facultății de Drept din cadrul Universității Bioterra din București. Am absolvit un master postuniversitar în managementul serviciilor publice, la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității VALAHIA din Târgoviște. Am fost consilier în Consiliul Județean Prahova între anii 1996 – 2000 și 2014-2015. Am fost Șeful Autorității Române Rutiere – ARR Prahova, între anii 2012 – 2014.

  1. La ora actuală, când nu mai aveți nicio funcție publică, cu ce vă ocupați?

M.F.: Actualmente, îmi desfășor activitatea în domeniul asigurărilor.

  1. Ce v-a determinat să candidați pentru un mandat în Parlamentul României?

M.F.: Dorința de a încerca să schimb lucruri, din interiorul uneia dintre instituțiile fundamentale ale statului român, dorința la care s-au adăugat îndemnurile repetate și susținerea multor cetățeni din județul Prahova.

- Reclamă -
  1. De ce ați ales să candidați independent și nu v-ați alăturat unui partid politic?

M.F.: Pentru că am făcut parte dintr-un partid, PNL, a cărei conducere mafiotă nu îmi permitea să mă manifest liber și care a făcut tot ceea ce a fost posibil pentru a mă trece pe linie moartă, pentru că am refuzat constant să intru în mocirla compromisurilor. Și cum m-am manifestat constant și virulent contra traseismului politic, am considerat cel puțin inoportună aderarea la o altă formațiune politică, doar pentru a avea susținerea politică a unei structuri de partid. Ca independent, nu răspund decât în fața oamenilor cărora le solicit susținerea și nu am obligația reprezentării intereselor găștilor, din care sunt constituite structurile de conducere ale partidelor actuale.

  1. În măsura în care veți intra în Parlament, ce veți putea face din ipostaza de independent?

M.F.: Voi putea face multe lucruri, deși în mod diversionist, reprezentanții partidelor încearcă să acrediteze exact contrariul. Mă voi lupta cu toată puterea mea, pentru a duce la tribuna parlamentului și în fața tuturor celorlalte instituții ale statului problemele majore preluate direct de la cetățeni, neavând absolut nicio constrângere, în comparație cu parlamentarii care reprezintă partidele politice, care sunt încorsetați în activitatea lor de către partide și care deseori sunt blocați chiar de către partide în a promova anumite proiecte, dacă acestea nu corespund grupurilor mafiote pe care le reprezintă. Este de notorietate și controlul strict, deși neconstituțional, exercitat de partide asupra votului parlamentarilor, ceea ce nu se va întâmpla niciodată în cazul meu, eu putând fi controlat doar interesele cetățenilor pe care îi voi reprezenta în parlament.

  1. Care credeți că sunt primele cinci inițiative legislative pe care viitorul Parlament ar trebui să le propună?

M.F.: -Reducerea numărului de parlamentari, conform voinței poporului, exprimată prin referendum;
-Eliminarea totală a imunității tuturor demnitarilor români;
-Interzicerea traseismului politic;
-Reforma administrației publice;
-Reforma sistemului de educație;

  1. Ați stat de vorbă cu oamenii? Ce așteptări au de la viitorii parlamentari?

M.F.: Oamenii așteaptă rezolvarea problemelor din domenii precum sănătatea, educația, doresc mărirea numărului  locurilor de muncă, dar sunt și nemulțumiți de faptul că un procent foarte mare din românii care au un loc de muncă lucrează pe un salariu minim.
Dar dincolo de toate astea, oamenii își doresc parlamentari onești, cu verticalitate morală și curaj în a-i înfrunta pe ticăloșii care profită de pe urma demnității obținute sub umbrelele  partidelor politice, care să fie în parlament reprezentanții lor, ci nu cum se întâmplă deseori, ca mulți parlamentari să își desfășoare activitatea precum adevărați mafioți, fără a le păsa de cei care i-au trimis acolo. Oamenii își doresc să nu mai ajungă corupți în parlament, iar parlamentarii care încalcă legea, să suporte pedepse mai aspre. Astfel, sunt convinși că o dată rezolvate aceste probleme ale corupției, se vor găsi mult mai ușor soluții pentru celelalte probleme.

- Reclamă -
  1. Care considerați că sunt cele mai mari probleme ale județului Prahova la ora actuală? Cum ar putea parlamentarii să ajute la rezolvarea acestora?

M.F.: -Managementul slab din administrația publică locală în ultimii ani, generat de nivelul ridicat de corupție;
-Numărul foarte mare de asistați social;
-Numărul mare de șomeri, raportat la potențialul economic al județului.
-Poluarea.

  1. Cum vi se pare că s-a desfășurat campania electorală, atât la modul general, cât și din punctul dumneavoastră de vedere, ca și candidat independent?

M.F.: A fost o campanie în care partidele, fie că se autodeclară de stânga sau de dreapta, au fugit de dezbaterile reale, în fața alegătorilor, o campanie care a constat mai mult în acuze reciproce între candidații partidelor. A fost o campanie în care partidele au cheltuit sume uriașe de bani. A fost o campanie guvernată de o lege ticăloasă, părtinitoare în avantajul partidelor, în special al celor parlamentare, total defavorizantă pentru un candidat independent. Deși legea m-a obligat să îndeplinesc exact aceleași condiții ca și partidele, pentru a putea depune candidatura, mă discriminează grav ca independent, neconferindu-mi și aceleași drepturi, cum ar fi reprezentarea în secțiile de votare sau acordarea de timpi de antenă la posturile de televiziune. A fost o campanie în care am resimțit ca independent și discriminarea voluntară din partea unei mari părți a presei (nu toată presa), în sensul că multe televiziuni, posturi de radio sau ziare, fie ele în format tipărit sau online, au pomenit rareori că există un candidat independent în Prahova, atunci când făceau referire la competitorii electorali. Iar asta s-a întâmplat pentru că nu am încheiat niciun contract de publicitate electorală cu nicio societate din domeniul mass-mediei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Talk show Incomod: Un oraș întreg faultat dintr-un orgoliu

Jurnaliștii Mihaela Constantin și Cătălin Stavri au realizat un nou talk show care radiografiază dezvăluirile făcute de consilierul local...
Sari la conținut