Doi tineri din Ploiești, Ovidiu și Claudiu, s-au îndrăgostit de cultura orientală după ce timp de nouă ani au fost însoțitori de zbor și au locuit o perioadă în țările arabe. Așa s-au decis să aducă un pic din cultura respectivă și acasă, în Ploiești, și cum altfel să o facă dacă nu prin parfumurile arăbești, atât de diferite de cele clasice.

Cei doi au deschis recent un magazin de parfumuri arăbești, pe care le aduc din Dubai. Cu ce se deosebesc de cele clasice și de ce le recomandă, ne-au povestit în interviul pe care îl puteți citi mai jos.

Reporter: Înainte de orice altceva, cine sunteți voi?

Ovidiu: Mă numesc Ovidiu Șerban, am 33 de ani și locuiesc în Ploiești, unde în prezent sunt antreprenor. În trecut am fost însoțitor de zbor, timp de nouă ani. Am lucrat la mai multe companii, până când am decis să-mi încerc norocul ca antreprenor, iar acum am deschis acest business cu parfumuri arăbești.

Claudiu: Eu sunt Claudiu Rujoiu și, la fel ca Ovidiu, am 33 de ani și locuiesc în Ploiești, după ce timp de nouă ani am fost însoțitor de zbor. În prezent, ne ocupăm de această afacere, cu parfumuri.

Reporter: Cum v-a venit ideea de a aduce parfumurile arăbești în Ploiești?

Ovidiu: Totul se leagă de perioada în care am fost însoțitori de zbor. Atunci am locuit foarte mult în Dubai, Maroc, țări arabe și am văzut această oportunitate, de a aduce esențele arăbești în Ploiești.

Reporter: Cultura arabă este foarte diferită de a noastră. Ce v-a impresionat cel mai mult, încât ați dorit să aduceți un pic din specificul acestei lumi acasă?

Ovidiu: Parfumul arăbesc mi se pare inconfundabil. Mi se pare că nu poate fi comparat cu niciun alt parfum, de designer sau franțuzesc. Parfumurile arăbești sunt foarte persistente și, în plus, sunt foarte ușor de identificat, sunt total diferite de orice alt parfum.

Claudiu: Au esențe tradiționale, ușor de recunoscut- mosc, ambră, arabii folosesc foarte multe tipuri de lemn, condimente chiar, acestea le fac să fie deosebite, puternice și persistente.

Reporter: Magazinul a fost deschis recent. Care a fost feedback-ul din partea ploieștenilor care v-au călcat pragul?

Ovidiu: Oamenii le-au testat mai întâi, s-au dat cu parfum pe mână și nu au cumpărat pe loc, dar majoritatea s-au întors a doua zi foarte încântați și au cumpărat parfumuri. Feedback-ul oamenilor este extrem de pozitiv, iar asta ne bucură foarte mult.

Reporter: Ce i-a impresionat cel mai mult pe clienți?

Ovidiu: Persistența. De altfel, aceasta este marea problemă a parfumurilor clasice, nu persistă atât de mult. Parfumurile arăbești țin peste 8 ore, până la 24 de ore chiar, în funcție de esențele pe care le conțin, cât de puternice sunt.

Reporter: Cât costă un astfel de parfum?

Ovidiu: Pornesc de la 170-180 lei, însă ne-am propus ca o perioadă să menținem reduceri de până la 50%. Practic, acum cel mai ieftin parfum pornește de la 89 lei, majoritatea chiar sunt la prețul acesta, iar cel mai scump, cu reducerea aplicată, este de 200 lei. Când nu vor mai fi la reducere vor merge până la 400 lei.

Claudiu: Sunt extraordinar de bune pentru uz personal, datorită persistenței și mirosului unic, dar sunt excelente și pentru a face un cadou. Poți să bucuri o persoană dragă cu un preț foarte accesibil, cu 89 de lei dai un cadou deosebit unei persoane care nu va uita că i-ai dăruit un parfum arăbesc.

Reporter: Am observat că aveți un stoc foarte mare de parfumuri, ceea ce arată că ați făcut o investiție îndrăzneață și că ați pariat foarte mult pe această afacere…

Ovidiu: Într-adevăr. Pentru că ne-am dorit să putem menține reducerea de 50% cât mai mult timp, a trebuit să obținem un preț avantajos de la furnizor, iar asta a însemnat o investiție destul de mare.

Reporter: Oamenii au încredere că parfumurile sunt originale? De unde le aduceți?

Ovidiu: Cam asta ar fi problema pe piață, există foarte multe magazine online care vând parfumuri arăbești, dar unele sunt de o calitate îndoielnică. Noi le aducem direct de la sursă, luăm doar marca Lattafa, acesta fiind producătorul principal și le aducem direct din Dubai.

Reporter: Cum pot oamenii să cumpere parfumuri de la voi?

Ovidiu: Avem o pagină de Instagram, scents_of_dubai, iar magazinul este pe strada Oborului, nr. 2, magazin direct la stradă, aflat între cele două intrări în obor, vizavi de Casa Rotaru.

Claudiu: Oamenii ne găsesc la magazin de luni până vineri, în intervalul orar 09-17, iar sâmbăta și duminica de la 9 la 14.

Ovidiu: Având magazin, nu vorbim de termene de livrare de una-două zile, de taxe de transport, oamenii ne găsesc aici în fiecare zi. Dacă ai rămas în pană de idei pentru un cadou, de la noi poți să-l iei în ultima clipă. Și, spre deosebire de magazinele online, la noi pot fi testate produsele.

Reporter: Dacă cineva vrea totuși să comande online, are această posibilitate?

Ovidiu: Dacă știe ce își dorește, putem să-i trimitem, taxa de transport este undeva la 20 de lei, iar comenzile le primim pe pagina de Instagram. Totuși, parfumurile sunt noi pe piață, iar lumea nu știe exact ce parfum își dorește, iar aici pot fi mirosite, testate.

Claudiu: Ca orice parfum, contează foarte mult cum interacționează cu ph-ul fiecăruia, este un aspect foarte important, de aceea cel mai bine este ca un parfum să fie testat direct pe piele. Un alt lucru pe care ținem să-l precizăm este acela că noi nu avem testere. Există această opinie generală că testerele sunt mult mai bune decât parfumurile care se vând propriu-zis. Ei bine, la noi oamenii testează exact produsele care se și vând. Omul își dă pe mână, se duce acasă, se spală, iar după opt ore sau chiar mai mult vede că parfumul încă persistă, iar apoi când se întoarce știe că va cumpăra exact același lucru.

Mai jos puteți vedea o galerie foto cu magazinul de parfumuri arăbești:

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here