“Un studiu publicat de cei de la Distractify spune că ne pierdem 2,5 ani din viață gătind.”, povestește un tânăr ploieștean, care, alături de niște prieteni, a avut astfel ideea unei afaceri locale: mâncare la oală, după rețete tradiționale, livrată la cei care nu au timp să gătească.

“Bunica Maria” este o afacere nouă în Ploiești, iar reporterii noștri au fost curioși să afle cu ce vine nou această firmă de catering. Am aflat astfel că “Bunica Maria” nu este doar un nume, ci că bunica unuia dintre tinerii implicați în afacere, pe care o chema astfel, i-a lăsat o carte de bucate veche de 85 de ani, care stă la baza rețetelor gătite în bucătăria firmei de catering.

Întrebare: În primul rând, cine sunteți voi?

Răspuns: Suntem o echipă tânără, formată din șase persoane. Fiecare este responsabil de o parte din firmă, astfel reușim să acoperim toate departamentele, de la bucătărie la management.

Î: De unde această idee, de a aduce oamenilor “mâncare la oală”?

R: Un studiu publicat de cei de la Distractify spune că ne pierdem 2,5 ani din viață gătind. Dacă am fi liberi toată ziua, poate ar fi normal să ne umplem timpul gătind, dar în ziua de azi, după 8 ore de muncă și probabil încă una pierdută în trafic, considerăm că e de real ajutor să gătim pentru persoanele active. Calculând că prețurile noastre la oala cu mâncare pleacă de la 6.8 lei porția, nu prea mai ai motive să gătești acasă, e diferența prea mică și câștigi timp personal pentru tine.

Î: Aveți o pasiune pentru gătit și pentru rețetele tradiționale?

R: Da, ne place să gătim, iar bucătăria românească este foarte apreciată la nivel mondial. Încercăm să readucem la viață rețetele tradiționale, sănătoase, acestea au cam dispărut în ultima vreme din cauza fast food-ului.

Î: De unde ideea pentru numele “Bunica Maria”?

R: Cartea de bucate pe care o folosim a fost scrisă în anul 1935 și mi-a fost dăruită de către bunica mea pe care o chema Maria. Am avut surpriza plăcută din partea câtorva clienți să ne spună că și bunicile lor, tot Maria se numeau.

Î: Ce feluri de mâncare găsesc oamenii în meniu? Acesta este constant, sau se schimbă de la o zi la alta?

R: Oamenii pot găsi atât meniuri pe care le pot comanda la birou, dar și oala cu mâncare pentru acasă. Meniul zilei se schimbă zilnic, în rest 90% din ce este scris pe site se poate găsi constant.

Î: Dacă un client dorește un fel de mâncare ce nu este pe site, îl puteți pregăti la cerere?

R: Sigur, am gătit și la cerere, cartea noastră de bucate conține peste 1.500 de rețete, iar bucătarii noștri au experiență în bucătărie. Putem găti literalmente orice.

Î: Cu cât timp înainte trebuie plasată comanda?

R: Pentru meniurile de prânz, comanda se poate plasa de luni până vineri, între 9.00 și 13.00, iar comanda ajunge în aproximativ o oră. Pentru oala cu mâncare, comanda se plasează cu 24 de ore înainte. Am ales varianta de 24 de ore pentru că ne dorim ca mâncarea să fie proaspătă mereu, astfel gătim exact cât trebuie pentru fiecare.

Î: Se poate comanda și o singură porție de mâncare?

R: Comanda minimă este de 40 lei, se poate comanda atât oala cu mâncare, cât și meniuri simple, dacă se depășește acest plafon minim.

Î: Unde vă găsesc oamenii, cum pot lua legătura cu voi?

R: Putem fi găsiți în centrul Ploieștiului, în spate la hotel Prahova, vizavi de biserica Sf. Vineri. Strada Buzăului numărul 2 este adresa exactă, la stegulețul galben. Putem fi  contactați prin intermediul site-ului, www.bunica-maria.ro, pentru cei care doresc să plaseze o comandă online. Sau prin intermediul numărului de telefon 0737.577.111.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here