fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

INTERVIU – Vasile Pavel, actorul din filmul „Soldații. Poveste din Ferentari”: „Am aflat că joc rolul unui gay abia după ce am semnat contractul”

Citește Și

- Reclamă -
Vasile Pavel, poreclit Digudai, un bărbat de 37 de ani din Ploiești, a jucat în unul din rolurile principale din filmul „Soldații. Poveste din Ferentari”. Filmul a fost în centrul unui scandal chiar la lansarea sa care a avut loc la Muzeul Țăranului Român. Atunci, mai multe persoane au încercat să boicoteze vizionarea filmului.

Digudai trăiește în cartierul ploieștean Radu de la Afumați, un cartier de romi. A ajuns actor dintr-o greșeală, a fost preferat de Ivana, regizoarea filmului, în locul celui pe care Vasile îl dusese la casting pentru rolul respectiv.

Acum, când cariera de actor a luat sfârșit, Digudai s-a întors la viața de cartier și la activitățile de cap de familie.

- Reclamă -

Vasile Pavel este supărat că la premiera filmului au fost incidente neplăcute și susține că în anul 2018 nu ar trebui să se întâmple așa ceva. Totodată acesta susține că a aflat abia după ce a semnat contractul că este vorba despre un film cu gay și că va trebui să joace rolul unui gay, însă nu a mai putut da înapoi.

Iată mai jos un interviu realizat de reporterii ziarului Incomod cu actorul Vasile Pavel:

Ce părere ai despre protestele de la premieră?

Mi se pare că s-a exagerat prea mult pe tema asta. În anul 2018, cred că s-a ajuns prea departe cu homofobia. Lumea este liberă să facă ce vrea atâta timp cât nu încalcă legea și faptele lor nu îi afectează pe cei din jur.

- Reclamă -
Cum au reacționat prietenii când au aflat că filmul are ca subiect o relație gay?

Părerile au fost împărțite. Unii prieteni m-au felicitat „Bravo Digule, suntem mândrii de tine, ești de aici de la noi din cartier”, alții au făcut mișto, glume de cartier „Băi ai jucat în filme cu bulani, ești bulan…” nu mă supăr, sunt băieți cu care am copilarit, suntem prieteni buni, știu că e un film și că totul este regizat.

Dar familia?

Familia încă nu a văzut filmul, doar băiatul meu cel mare și a fost foarte încântat și mândru de mine. Familia… nu știu cum o să reacționeze când o să vadă filmul că or să-l vadă până la urmă. Sunt mulțumiți că am jucat în acest film și datorită acestui lucru am ridicat o casă. Familia mea este bucuroasă că am făcut casa.

Prietenii tăi au văzut filmul împreună cu tine?

Cei care au avut posibilitatea să ajungă la București, au venit și l-au văzut împreună cu mine, alții, din păcate au văzut doar trailer-ul pe internet.

Filmul va fi difuzat și în cinematografele din Ploiești?

Nu, din păcate nu. Nu știu cauza, casa de producție știe mai bine. Potrivit regizoarei filmul o să apară pe dvd la sfârșitul anului.

- Reclamă -
Fiind prima oară pe scenă cum ai simțit? A fost greu să te adaptezi?

Au fost momente frumoase de neuitat dar au fost și momente grele, cu nervi, cu înjurături. A doua zi după filmări am facut ulcer pe sistem nervos și am ajuns la spital. A fost bucurie, stres, emoții și am ajuns ca întreaga echipă să fim ca o familie. După ce s-au terminat filmul am luat masa toți, țin legătura cu ei, mai ieșim la o bere, mai vorbim la telefon. De câte ori ma duc la București ma întâlnesc cu prietenul meu Adi Șchiopu, bem o bere, o sun și pe Ivana și ieșim în oraș.

Ai fost recunoscut de oameni pe stradă?

Da, când am plecat de la București după premieră, am plecat cu trenul. În tren erau două doamne lângă mine și m-au recunoscut. Mi-au spus că au văzut filmul și m-au felicitat, mi-au spus că am jucat foarte bine. Acasă în mahalaua mea, mai ales după ce a fost mediatizat și din cauza protestului, mă întreabă toți când apare filmul. Momentan am primit numai laude și felicitări, încă nu m-a înjurat nimeni.

Ce te-a determinat să accepți să joci într-un rol de gay?

Am aflat că joc rolul unui gay abia după ce am semnat contractul. Nu am mai putut să renunț din cauza faptului că deja începuseră filmările și nu am vrut să dezamăgesc echipa, în special pe Ivana care a crezut în mine când ceilalți aveau impresia că nu sunt potrivit pentru rol. Pe de altă parte am făcut-o și pentru bani.

Dacă ai mai avea ocazia să mai joci în filme ai mai face-o?

Da, cu siguranță. Acum am văzut cum se poate face un film și acum cred că m-aș descurca mult mai bine, aș juca mult mai bine. Mi-ar plăcea să joc în filme de acțiune, cu bătăi, cu scandaluri, cu nenorociri și aș vrea rol principal că acolo se iau cei mai mulți bani. Dacă fac treaba asta o fac pentru bani, nu pentru faimă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Imi place cum priveste lucrurile un om simplu, dintr-o mahala. Foarte bine ca a jucat si intr-un asemenea rol! ce daca e personaj gaY. Actori renumiti, care joaca in filme in roluri de mafioti, criminali, sunt criminali? Dar… sunt si reactii adverse. Povestea un actor (sincer nu mai tin minte filmul), care a juct rolul unui personaj dibolic in rele, ca a mancat bataie de cateva ori din aceasta cauza. Cat de ingust la minte puteau sa fie acei care au folosit violenta?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...