Aflându-ne la final de an, reporterii Ziarului Incomod au realizat un scurt interviu cu viceprimarul municipiului Ploiești, George Pană, interviu în care edilul a vorbit atât despre principalele proiecte pe care și le-a propus să le implementeze în 2018, cât și despre disensiunile de la nivelul conducerii administrației publice locale.

 

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Reporter: Cum a fost anul 2017 pentru viceprimarul George Pană?

George Pană: Anul 2017 a fost unul plin de provocări, un an nu de puține ori tumultos, un an cu foarte multe tensiuni în anumite moment. Au fost situații și tensiuni despre care pot spune că atât eu cât și colegii mei din Primăriei  am reușit să le gestionăm așa cum trebuia să o facem, astfel încât lucrurile să aibă un parcurs cât mai normal. A fost un an în care mi-am dorit foarte mult să începem construcția noii Piețe Centrale. Iată că o serie de impedimente de natură juridică ne-au ținut în loc, însă aș putea spune că acest an s-a terminat într-un mod fericit, ca să spun așa, din punct de vedere al intenției de construire al noului spațiu comercial de pe platoul de lângă Halele Centrale. Așa cum bine știți, prin Hotărârea de Consiliu Local de la finele anului 2017, am reușit majorarea capitalului social al SC Hale și Piețe SA cu suma necesară edificării noii construcții. Este un final de an bun din acest punct de vedere, fapt care crează premisele realizării acestei construcții pe care ne-o dorim cu toții.

R: Ce ne puteți spune despre problemele cu care administrația publică locală s-a confruntat? Și după cum știți nu au fost deloc puține.

GP: Sigur au fost lucruri pe care nu am reușit să le gestionăm cu bine la nivelul municipalității, factorii sunt foarte mulți care au apărut în acest an, însă poate că a fost necesar ca să ne putem obișnui cu anumite mentalități, ca să putem să schimbăm anumite mentalități, astfel încât 2018 să ne permită să atingem obiectivele pe care ni le dorim.

R: Cum a fost anul 2017 în plan personal?

GP: În plan personal am avut o mare bucurie. Este vorba despre faptul că fiul meu, terminând clasa a XII a , a obținut o notă foarte mare la Bacalaureat, fapt care i-a permis să meargă să studieze în Marea Britanie, să urmeze o specializare pe care eu nu aș putea spune că i-am recomandat-o în mod deosebit. Culmea, studiază drept și politică!  Adică două facultăți într-una ca să spun așa. Așadar, oarecum o ia pe urmele tatălui și îmi doresc ca fiul meu să aibă rezultate mult mai bune decât le-a avut tatăl lui până în acest moment.

R: Ce vă propuneți să realizați în 2018?

GP: Sper ca anul 2018 să fie un an care să înlăture asperitățile pe care le-am avut. Este nevoie să facem pentru oraș ceea ce ne-am propus să facem. Eu în continuare îmi păstrez ținta edificării construcției de pe platoul Halelor Centrale, dar în mod concomitent nu trebuie să uităm nici de prioritățile pe care le avem, prioritățile uzuale precum reparațiile de drumuri și canalizări și tot ceea ce întâlnim la fiecare pas. Totodată, cu atât mai mult, sigur că-mi doresc și eu alături de toți ceilalți care ne aflăm în această zonă a executivului Primăriei, îmi doresc să pornim lucrările la viitorul Spital Municipal de Urgență Ploiești, pe care toată lumea și-l dorește, pe care toată lumea îl așteaptă. Este o investiție extrem de necesară pentru noi, pentru ploieșteni.

R: Credeți că anul 2018 va fi anul în care toți factorii politici vor sta la aceeași masă și vor doar pentru binele ploieștenilor sau vor exista în continuare lupte politice?

GP: Sincer să fiu, îmi doresc acest lucru, dar nu aș putea să spun acum că se va și întâmpla. Dar, pentru noi, pentru binele tuturor, îmi doresc să avem acea coeziune care, într-adevăr, în lumea politică nu se întâlnește întotdeauna. Îmi doresc acea coeziune la nivelul executivului astfel încât să ne permită să punem în practică tot ce ne-am propus în campanie electorală. Dacă stăm să ne uităm, multe dintre propunerile fiecărui partid se suprapun cu propunerile celorlate partide. În acest context,  ar trebui ca la nivelul conducerii Primăriei Ploiești și la nivelul celor trei partide,cum bine știți ALDE și PSD au o relație foarte bună la nivelul municipiului și în general,  să existe această coeziune astfel încât să facem ceea ce ploieștenii așteaptă de la noi.

1 COMENTARIU

  1. Administratia munici[iului Ploiesti este o hotie de la un capat la altul! Nici nu veti face ceva pentu acest municipiu daca nu puteti fura! Uitati-va la “realizarile ” anului ce se incheie 2017: NIMIC!!!!! Piata Centrale este ca acum 10 ani, marele spital este amplasat in 10 locuri, strazile sunt nemarcate, Cladirea Tribunalului Prahova de pe str. gh. Doja va fi terminata peste 20 de ani, parcarea de la Spitalul judetean este “ca la noi la tara”, cu bicicleta nu poti merge la Parcul Bucov ca risti sa mori, municipiul Ploiesti este “orasul carutelor tiganesti” etc, etc. !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here