fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

INTERVIU VIDEO. Ciprian Szabo, luptător SAS, vorbește despre Olaf, câinele de intervenție care îi este partener: „împreună suntem imbatabili”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMODAgent șef Ciprian Szabo, luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Prahova, este unul dintre polițiștii care are drept partener un câine polițist. Reporterii ziarului Incomod au realizat un interviu (video jos) cu polițistul despre ce presupune să antrenezi un câine polițist și despre rolul acestuia într-o intervenție.

 - Ziarul INCOMODOlaf este numele „oficial” al câinelui de intervenție dresat de Ciprian Szabo, numele la care răspunde în timpul intervențiilor nefiind public. Olaf este un mascul de ciobănesc belgian în vârstă de șapte ani și este partenerul lui Ciprian Szabo încă de când avea patru luni. Polițistul l-a însoțit pe Olaf la dresajul inițial și de atunci este singura persoană care îl dresează și care merge cu el la intervenții.

- Reclamă -

Luptătorul SAS ne-a explicat cum sunt repartizați câinii polițiști pe specializări, în funcție de calitățile de care dau dovadă la dresajul inițial. Unii câini, cu mirosul mai dezvoltat, sunt folosiți pentru căutări sau depistarea substanțelor explozive sau a drogurilor. Alții, cum este cazul lui Olaf, care dau dovadă de mai multă agresivitate, devin câini de intervenție, gata să-și protejeze în orice moment partenerul. Polițistul spune chiar că este mai puțin dureros să fii împușcat, decât să fii mușcat de un câine precum Olaf, motiv pentru care atunci când echipa merge la intervenție însoțită de patruped, devine imbatabilă.

După ce va împlini șase ani și jumătate de serviciu, Olaf va ieși la pensie și va fi luat acasă de Ciprian Szabo. Deși nu toți polițiștii care dresează câini fac acest lucru, luptătorul SAS spune că cel mai bine pentru câine este să rămână alături de omul care l-a dresat și cu care este obișnuit. Cei doi sunt cu adevărat o echipă și imaginile arată cât de atașați sunt unul de celălalt.

Toate detaliile despre ce presupune să antrenezi un câine polițist și despre rolul acestuia în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale ni le explică agentul șef Ciprian Szabo în interviul video de mai jos:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img