fbpx
marți, februarie 20, 2024
spot_img

INTERVIU VIDEO Deputatul Mihai Polițeanu, acuzații fără precedent la adresa lui Iulian Dumitrescu, în scandalul termiei din Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ziarul Incomod a realizat un amplu interviu video cu deputatul Mihai Polițeanu (fost USR, actualmente neafiliat), în care am discutat despre scandalul termiei din Ploiești, despre lipsa de reacție a DNA în acest scandal, despre acuzațiile pe care le lansează la adresa președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, dar și despre situația internă din USR.

Publicația noastră vă prezintă astăzi două fragmente video din interviu, urmând ca reportajul integral să fie difuzat mâine, 11 noiembrie.

- Reclamă -

Punctul de pornire al interviului a fost acela că deputatul Polițeanu a făcut, pe parcursul celor aproximativ trei luni în care Ploieștiul nu a avut apă caldă, două interpelări în plenul Parlamentului României, în care a lansat acuzații grave: a vorbit despre o grupare infracțională formată din oameni politici care doresc să pună stăpânire pe județul Prahova, prin intermediul unor fapte de corupție care au lăsat un municipiu întreg fără termie.

Deși Mihai Polițeanu le-a vorbit colegilor din Parlament despre fapte de corupție despre care spune că sunt săvârșite la conducerea județului, nu a existat nicio reacție. Nu numai că nimeni dintre colegii săi nu l-a abordat pentru detalii, dar nici vreo unitate de Parchet nu a avut nicio reacție. Singurul dosar existent la DNA este cel deschis în urma plângerii penale depuse de primăria Ploiești, în ciuda faptului că procurorul șef al DNA, Crin Bologa, a declarat public că instituția se autosesizează frecvent din surse deschise și deschide anchete. În cazul interpelărilor făcute de Mihai Polițeanu, nu a existat nicio reacție din partea Justiție. De altfel, în interviu, deputatul spune că „DNA a murit”:

Ulterior, Mihai Polițeanu a făcut o cronologie a ceea ce s-a întâmplat în cele aproape trei luni în care ploieștenii nu au avut apă caldă, pornind de la înființarea ADI Termie și de la licitația câștigată de „o asociere de două firme de apartament”, dintre care una cu persoane în conducere implicate în scandaluri de corupție, după cum spune în fragmentul de interviu de mai jos.

- Reclamă -

Deputatul a vorbit și despre sesizarea făcută de primăria Ploiești la DNA, ca urmare a aspectului sesizat de fostul viceprimar al Ploieștiului, Magdalena Trofin. În momentul în care asocierea de firme a solicitat municipalității a plată în avans de 50% pentru a achiziționa gazele, Magdalena Trofin a observat că această clauză a apărut în contract fără aprobarea Consiliului Local sau a altor entități publice. Practic, contractul a fost schimbat față de caietul de sarcini, astfel încât firma să primească mai mulți bani, a explicat Polițeanu.

„Cine a schimbat contractul a făcut-o cu știința lui Iulian Dumitrescu” (n.r. președintele Consiliului Județean Prahova), spune Mihai Polițeanu care susține că acea persoană este „cheia rezolvării acestui caz”. Acesta mai spune că reparațiile invocate de firma de termie au fost o minciună, în realitate nu aveau bani dacă nu încasau avansul de la primărie, așa că au invocat reparațiile, deși timp de trei luni Polițeanu spune că nu s-a efectuat nicio lucrare la Cazanul 2 (CAF 2). Despre rezilierea contractului cu asocierea de firme, deputatul spune că cei din Consiliul Județean Prahova și de la operatorul de termie s-au speriat după ce primăria a făcut plângere penală și de aceea au încheiat colaborarea.

Întrebat cine crede că este vinovat și ar trebui să plătească pentru faptul că oamenii au stat aproape 90 de zile fără termie, Mihai Polițeanu a răspuns fără echivoc: „Iulian Dumitrescu”.

„Este un caz de corupție, un contract cu dedicație, nu este doar un caz de proastă administrație”, a mai spus acesta, după cum puteți vedea în fragmentul de mai jos.

- Reclamă -

În cadrul interviului am discutat cu Mihai Polițeanu și despre faptul că aproximativ 100 de membri USR, inclusiv acesta, au demisionat din partid. Cum s-a ajuns la această ruptură în cadrul USR, puteți urmări în interviul integral care va fi difuzat vineri, 11 noiembrie.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut