fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

INTERVIU VIDEO Deputatul Mihai Polițeanu: „O echipă USR s-a vândut lui Iulian Dumitrescu, Robertei Anastase și Partidului Național Liberal”

Citește Și

- Reclamă -

Ziarul Incomod a realizat un amplu interviu video cu deputatul Mihai Polițeanu (fost USR, actualmente neafiliat), în care am discutat despre scandalul termiei din Ploiești, despre lipsa de reacție a DNA în acest scandal, despre acuzațiile pe care le lansează la adresa președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), dar și despre situația internă din USR.

În cadrul unui articol de ieri am difuzat fragmentele din interviu în care Mihai Polițeanu vorbește despre scandalul termiei din Ploiești și despre lipsa de reacție a DNA în acest caz, pe care îl consideră unul de corupție, nu de administrare defectuoasă. Revedeți pasajele aici!

- Reclamă -

Astăzi difuzăm fragmentul de interviu în care deputatul vorbește despre ruptura din USR Prahova și evenimentele care au dus la faptul că aproximativ 100 de membri au demisionat din partid. Totodată, la finalul articolului, puteți urmări și interviul integral.

Mihai Polițeanu spune că inclusiv scandalul termiei are legătură cu demisiile din USR Prahova. Acesta susține că organizația județeană a partidului, cu acceptul „cel puțin tacit” al conducerii naționale, a abandonat valorile USR și promisiunea că va fi un avertizor de integritate la nivel administrativ.

„Există o echipă minoritară în USR care s-a vândut cu totul lui Iulian Dumitresscu, Robertei Anastase și Partidului Național Liberal”, susține deputatul care zice despre această „aripă” a partidului că este prezentă și în Consiliul Local Ploiești, dar și în Consiliul Județean Prahova și care probabil a făcut un pact cu PNL, prin Iulian Dumitrescu (n.r. președinte CJ Prahova, președinte PNL Prahova) și Roberta Anastase (n.r. senator PNL, președinte PNL Ploiești), lucru care se reflectă în voturile pe care consilierii USR le dau la ședințe.

- Reclamă -

Această echipă USR, „afiliată PNL la nivelul județului Prahova”, este aceeași care la nivel național reprezintă interesele lui Drulă și Barna, spune Polițeanu. Echipa care avea în trecut conducerea USR Ploiești și Prahova, cea care a fost înlăturată, este aceeași care le făcea opoziție pe de-o parte lui Iulian Dumitrescu, pe de altă parte lui Barna, mai susține Mihai Polițeanu, explicând astfel de ce și PNL și USR „au vrut să scape de acești oameni”.

„Viceprimarul USR Magdalena Trofin a fost demis, conducerea județeană a USR Prahova a fost decapitată, au început excluderile din partid cu consilieri locali din Ploiești și un consilier județean – toate aceste persoane erau voci critice la adresa PNL-ului și a lui Iulian Dumitrescu”, povestește deputatul.

Acesta a vorbit și despre ilegalități comise de membri ai USR Prahova. De exemplu, spune că s-a încercat aducerea unor persoane în partid prin falsificarea unor semnături pe dosarele de adeziune, lucru pe care l-a reclamat la Poliție când era președintele organizației județene a USR. A fost chemat la audieri, i s-a luat o declarație, apoi nu s-a mai întâmplat nimic cu acest dosar, susține Polițeanu.

Deputatul a lansat acuzații și la adresa vicepreședintelui USR al Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol, în sensul în care susține că prin intermediul acestuia s-au făcut, după alegeri, angajări sau numiri în consilii de administrație sau la Conpet. La Conpet susține că au fost angajate 3-4 persoane din diferite partide, pe linie politică, printre care și fostul prefect al județului Mădălina Lupea (n.r. Pro România).

- Reclamă -

„Vorbim de cumpărarea USR-ului de către Iulian Dumitrescu și PNL prin chestii absolut meschine, să fii numit într-un consiliu de administrație”, zice Mihai Polițeanu în interviul pe care îl puteți urmări mai jos.

Nu în ultimul rând, deputatul în prezent neafiliat a acuzat și primari din județ: despre primarul PNL de la Colceag spune că a încercat să aducă în USR aproximativ 20 de persoane, care au fost fotografiate în biroul edilului din primărie în timp ce semnau cererile de adeziune. Despre primarul USR al orașului Breaza, spune că a dat 5-6 contracte, prin atribuire directă, unui consilier local din Ploiești.

„Este exact genul de mașinațiune politică pe care am condamnat-o de atâtea ori în ceea ce privește guvernările PNL și PSD și am ajuns să facem același lucru”, susține acesta.

În final, l-am întrebat pe Mihai Polițeanu ce planuri de viitor are pe linie politică, după demisia din USR. În ce partid crede că se va înscrie, aflați ascultând fragmentul de interviu de mai jos:

Interviul integral cu deputatul Mihai Polițeanu, în care puteți urmări întreaga discuție dintre acesta și reporterul Incomod, despre DNA, termie, ruptura din USR și acuzațiile la adresa liderilor PNL Iulian Dumitrescu și Roberta Anastase, îl puteți urmări aici:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...