Liviu Dragnea susține în interviul acordat din Penitenciarul Rahova fostei sale consiliere Anca Alexandrescu că Viorica Dăncilă este cea care a deschis discuţia despre emiterea unei ordonanţe privind amnistia. Fostul șef al PSD a mai spus că nu i-a cerut niciodată fostului premier să dea o astfel de ordonanță și că Dăncilă a insistat, în cadrul unei discuții pe care au avut-o pe Valea Prahovei. 

“Acum, despre amnistie și grațiere, prima discuție cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie-martie, nu mai țin minte exact, 2018, pe Valea Prahovei, într-o duminică după-amiază sau sâmbătă, eram acolo cu familiile și tocmai se însera, era zăpadă și mi-a zis: domnul președinte, aș vrea să ieșim puțin afară să vorbim ceva. Am ieșit și mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Ordonanță de amnistie.

I-am spus să se gândească bine, să țină cont de faptul că eu nu i-am pus o astfel de condiție atunci când a fost propusă pentru funcția de prim-ministru și nu am avut o discuție pe această temă până în momentul ăla…

Și am spus: Viorica, sunt decizii ale tale, dacă ți le asumi, bine, dacă nu, e în regulă. Dar reține că eu nu îți cer, nu fac presiuni, nu am discutat despre așa ceva și nu vreau să mai discut. Deci, nu se poate vorbi despre presiune.

Peste câteva luni, venea și îmi spunea nu mai vreau să dau amnistie. E în regulă. Peste alte câteva luni iar venea și îmi spunea: cred că trebuie să dau amnistie.

Eu nu stau să intru în dicuții din astea cu doamna Dăncilă, cu domnul Toader, sincer, chiar nu mă interesează. Acești doi oameni sunt un capitol încheiat pentru mine”, a spus Liviu Dragnea la Realitatea PLUS.

Fostul șef al PSD mai spune că fostul ministru al Justiției Tudorel Toader minte.

”Nu știu de ce a mințit Tudorel Toader…Eu și cu dl Tăriceanu doar îi ascultam și îmi luam notițe când ei anunțau Ordonanța de Urgență.

Întâlnirea de la sediul din Băneasa dintre domnul Tăriceanu, eu, doamna Dăncilă, domnul Toader, s-a întâmplat la sfârșit de ianuarie 2019, întâlnire generată de mine și de Călin Tăriceanu pentru a stabili cu acești doi domni dacă ei vin cu ordonanțe pe codurile penale care erau în Parlament doar pe partea declarată constituțională sau noi mergem în Parlament.

Discuția a fost foarte clară, îmi aduc aminte și acum. Domnul Tăriceanu își nota ce spun dumnealor și eu, și domnul Tăriceanu am spus: domne, spuneți-ne dacă voi aveți de gând la Guvern să inițiați Ordonanță de Urgență, spuneți-ne și atunci nu mai continuăm în Parlament, pentru că și eu și domnul Tăriceanu am spus: vrem să închidem acest subiect”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea s-a aratat deranjat de faptul că Viorica Dăncilă a spus, în campania electorală, că nu-l va grația.

”Ce m-a deranjat foarte mult atunci, doamna Dăncilă, Viorica Dăncilă, se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația.

Una, două: nu-l voi grația, una, două, nu-l voi grația. Probabil că erau reporteri care erau rugați de consilierii dumneaei să pună întrebarea asta.

Chiar eram foarte nervos și voiam să-i spun atunci așa: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că nu o să mă grațiezi pe mine, că eu nu o să scriu o cerere de grațiere nici adresată ție, nici adresată lui Iohannis, pentru că grațierea o cer oamenii vinovați.

Eu sunt adus aici nevinovat și nu am de ce să cer grațiere. Și atunci mi-ai zis și tu, mi-a zis și Irina, și alți prieteni: domne, o să spună că din cauza dumitale nu câștigă alegerile.

Nu îmi era foarte ușor, nu mă uitam la presă, dar mai vorbeam cu colegii de aici, mai auzeam discuții… era campanie electorală”, a declarat Liviu Dragnea în interviul difuzat de Realitatea Plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here