fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Întrebare ”incomodă” pentru Raul Petrescu, candidat la Primăria Ploiești. Cum ar rezolva problema cerșetorilor și a parbrizarilor?

Citește Și

- Reclamă -

Ziarul Incomod a demarat o campanie prin care cetățenii orașului pot întreba candidații la Primăria Ploiești despre probleme care îi preocupă. Unul dintre cititorii noștri a ales să îl întrebe pe candidatul UNPR la Primăria Ploiești, Raul Petrescu, cum ar rezolva problema parbrizarilor și a cerșetorilor din Ploiești.

Iată ce răspuns a dat Raul Petrescu cititorului nostru:

- Reclamă -

”Este necesar ca Poliția Locală să aibă un efectiv în fiecare dintre intersecțiile acestui oraș unde se regăsesc cei mai mulți dintre parbrizari și, de asemenea, în ceea ce privește cerșetorii, se impune perfectarea unui parteneriat între Poliția Locală și Poliția Municipală, prin delegarea de efective și verificarea tuturor zonelor din oraș unde activează acești cerșetori. Eu cred că primarul trebuie să aibă un dialog permanent cu parlamentarii prahoveni, dialog care trebuie să genereze din partea parlamentarilor prahoveni o serie de inițiative legislative legate inclusiv de această problematică, lucru care nu s-a făcut de foarte mult timp în Ploiești. Pe de altă parte, consider că poate fi inițiat un program de asistență socială prin ASSC, astfel încât aceste persoane să poată beneficia de un adăpost, respectiv la adăpostul de noapte, pentru că unii dintre acești cerșetori nu au locuință și atunci, printr-un program derulat de ASSC la nivelul primăriei, practic acești oameni să fie conștientizați de posibilitatea de a accede la acest adăpost de noapte și pe de altă parte de a fi încadrați pe lista asistaților sociali, astfel încât să beneficieze de un ajutor material perfect legal. Totodată, ONG-urile ploieștene care au proiecte finanțate pe programul de finanțare POSDRU pot include ca și beneficiari ai acestor programe parbizarii și cerșetorii, pentru că sunt cursuri care se organizează în cadrul acestor proiecte, astfel încât ei să dobândească o calificare profesională sau o recalificare dacă au deja una, practic, prin acest lucru făcându-se un efort substanțial în vederea facilitării accesului lor pe piața muncii.”, a spus Raul Petrescu.

Ziarul Incomod vine în sprijinul tău, al cetățeanului. Ai o întrebare pentru un anumit candidat sau pentru toți? Printr-un comentariu la acest articol sau printr-un mail pe adresa [email protected] poți să-i întrebi pe candidați despre problemele care te preocupă.

Redacția noastră va transmite întrebările către persoanele căruia îi sunt adresate și apoi vom publica răspunsurile candidaților.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut