tmb statie tratare mecano biologica a deseurilor ploiesti
La nici patru ani de la punerea în funcţiune, în urma unui proiect european, Consiliul Judeţean Prahova pregăteşte investiţii consistente, de peste 8 milioane de lei, la staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor amenajată la fosta groapă de gunoi a Ploieştiului.

Potrivit unui proiect de hotărâre care intră astăzi în dezbaterea consilierilor, CJ Prahova ar urma să permită folosirea unei părţi însemnate din Fondului de întreținere, înlocuire și dezvoltare pentru investiţii în creşterea capacităţii de procesare a deşeurilor. Acestea sunt propuse în condiţiile în care operatorul staţiei s-a confruntat în ultimii doi ani cu probleme grave în preluarea fluxului de deşeuri ajuns în staţie, astfel că, în mai multe rânduri, gunoaiele au ajuns să fie zacă aici pentru mult timp, întocmai ca la o rampă de transfer sau chiar una de depozitare, cu toate că, în teorie, ele ar fi trebuit să fie doar procesate aici şi ulterior să ajungă la rampa ecologică din Boldeşti.

Ca să nu mai existe deficienţe, operatorul a propus un plan de investiţii pe termen scurt, mediu şi lung. Cel pe termen scurt include achiziţii de 8,1 milioane de lei, făcute dintr-un fond la care s-au adunat până acum peste 8,6 milioane. Astfel, la staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor din Ploieşti ar urma să fie cumpărate un tocător de deşeuri, pentru mărirea capacităţii de procesare de la 36 de tone pe oră până la 60-80, un separator cu aer, util la separarea deșeurilor ușoare de plastic și hârtie, şi o tobă cu ciur rotativ, care să permită recuperarea de deşeuri reciclabile aruncate la grămadă cu cele menajere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here