Tribunalul Dâmbovița a respins, astăzi, cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD”.

La începutul lunii aprilie 2015, Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani închisoare cu executare, în dosarul „Mită la PSD”. În același dosar, Gheorghe Teodorescu (acționar al SC Insomar SRL) și Viorel Bărac (director al SC Interagro SA) au fost condamnați la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu și omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.

Ioan Niculae a scris după gratii cinci cărţi, într-un timp record! Spre exemplu, o carte de 122 de pagini cu 35 de referinţe bibliografice a fost documentată, redactată şi publicată  în 7 zile.  Omul de afaceri a reuşit să scrie și să publice 5 lucrări considerate ştiinţifice: „Bioetanolul, combustibilul viitorului”, „Biodieselul, motorina ecologică”, „Valorificarea energetică a biomasei”, „Orientări moderne în producţia vegetală”, „Tehnologii moderne în producţia vegetală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here