Preşedinte României i-a cerut, luni, în cadrul unei declaraţii de presă, procurorului-şef DIICOT, Felix Bănilă „să îşi înainteze imediat demisia din funcţie”.

”Potențialii infractori sunt tratați cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu agresivitate”, a motivat șeful statului

„În condiţiile în care oamenii au așteptarea legitimă de a fi apărați, este revoltator felul în care unele instituţii publice au reacţionat și în ceea ce privește crima de la Caracal dar şi cumplitul caz de la Dâmboviţa.

Ce s-a întâmplat în ultimele zile e un exmplu de „așa nu”. Este extrem de grav că cei care conduc instituţii ale statului român girează astfel de comportamente prin care posibili infractori sunt trataţi cu mânuși iar victimele sunt tratate cu duritate și agresivitate.

Această situație este generată în primul rând de eșecul guvernării incompetente din ultimii ani, o guvernare care a avut ca scop salvarea infractorilor.

Azi nu mă refer doar la Guvern, mă refer și la conducerea DIICOT, instituţie a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit sa aducă un plus de credibilitate.

Așadar, ii cer domnului Felix Bănila să-şi înainteze imediat demisia din funcţia de procuror-șef al DIICOT”, a declarat Preşedintele României.

E imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie rezolvate. Îi reamintesc premierului că sarcina sa principală este de a rezolva problemele curente, imediate și nu de a întreprinde turnee electorale externe care nu aduc niciun beneficiu României.

Acest guvern incompetent și-a pierdut majoritatea. Soluția firească ar fi demisia unui astfel de guvern-dezastru. Nu ne putem aștepta la gesturi de responsabilitate a PSD.

Funcționarea instituțiilor nu mai trebuie să fie afectată de lipsa de profesionism a celor care le conduc. Instituții funcamentale ale statului au grave probleme de credibiltiate din cauza politizării.

Procesul de reconstrucție a statului trebuie să înceapă cu repunerea pe baze corecte a administrației. Acest lucru trebuie făcut de un nou guvern. Abia aștept să treacă moțiunea!”, a completat Klaus Iohannis.

Principalele declarațiii ale președintelui României:

 • Nu mă voi referi la marile rateuri pesediste din  ultima vreme, mă voi referi la altă problemă foarte gravă. Au trecut 2 luni de la tragedia de la Caracal care a zguduit România
 • Atunci am convocat CSAT și am cerut acțiuni clare pentru protejarea cetățenilor
 • Este revoltător modul în care în ultima săptămână unele instituții au acționat în ce privește cazul de la Caracal și cel de la Dâmbovița. Am văzut reacții scandaloase
 • Ce s-a întâmplat în ultimele zile cu una dintre familiile victimelor este un exemplu de AȘA NU. Potențialii infractori sunt tratați cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu agresivitate
 • PSD va plăti politic pentru aceste greșeli majore. Vă promit acest lucru. Vor plăti la vot. Vor rămâne în istorie ca guvernarea care a protejat infractorii
 • Astăzi mă refer și la conducerea DIICOT a cărei implicare ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism. Sub conducerea dlui Bănilă acest lucru nu s-a întâmplat. Modul în care s-au desfășurat lucrurile ridică suspiciuni și accentuează neîncrederea oamenilor
 • Îi cer dlui Bănilă să-și înainteze imediat demisia de șef la DIICOT
 • Acest guvern nu a găsit de cuviință să se retragă nici după referendumul din 26 mai, deci nu ne putem aștepta la gesturi de responsabilitiate din partea PSD
 • Funcționarea instituțiilor nu mai poate fi afectată de lipsa de competență. Am ajuns în această situație pentru că pesediștii au înlocuit oameni competenți.
 • Statul are oameni profesioniști și dedicați misiunii publice.
 • Abia aștept să treacă moțiunea

surse: digi 24, g4media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here