fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Iohannis: Toți elevii intră în vacanță de două săptămâni, de luni. Acces doar cu certificat verde la anumite activităţi

Citește Și

- Reclamă -

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că de luni vor intra în vigoare mai multe restricţii, cum ar fi cele de limitare a circulaţiei pe timp de noapte, acces doar cu certificat verde la anumite activităţi sau obligativitatea purtării măştii.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

- Reclamă -

A fost o şedinţă cu premierul, miniştrii cu atribuţii în combaterea pandemiei, experţi. Am discutat despre vaccinare, şcoli, restricţii. Să fiu clar. Dacă vrem să se oprească pandemia singura soluţie e vaccinarea. Vaccinarea opreşte panemia. Mulţi ştiu că vă spun că nu e aşa. În Vest s-au relaxat condiţiile. Pandemia nu mai are impact.

La noi în România s-a declanşat o adevărată catastrofă. Dragi români, dacă vreţi să terminăm cu pandemia, mergeţi să vă vaccinaţi. Nu îi credeţi pe cei care vă mint cum că ar fi periculos. Singurul lucru care se întâmplă e că scăpaţi de forme gravă de boală. Până atunci, din păcate este nevoie de restricţii prin care putem să avem grijă de cei vulnerabili.

Şcolile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanţă pentru cei mici. Am decis azi ca vacanţă să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală. 

- Reclamă -

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior şi exterior, şi în târguri, şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricţii care vor intra luni în vigoare.

Guvernul va hotărî cel târziu vineri ce restricţii intră în vigoare. Dau doar câteva exemple: va fi restricţionată circulaţia noaptea, excepţie făcând cei vaccinaţi şi cei cu legitimaţie de serviciu. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinaţi vor avea o sumedenie de restricţii, Până atunci vă doresc multă sănătate.

SURSA: Adevărul.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reactoare de ultimă generație instalate în rafinăria Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a introdus în fluxul operațional al rafinăriei Petromidia două reactoare...