Judecătoria Ploiești decide, joi 4 februrarie, dacă va accepta cererea de liberare condiționată depusă de Daniel Ionuț Pietaru, bărbatul care a amenințat-o cu violul pe șefa Centrului de Reținere și Arest Preventiv din Prahova. Pietraru a fost acuzat și găsit vinovat pentru ultraj.

Daniel Ionuţ Pietraru, interlop cunoscut în Prahova pentru comportamentul agresiv, a fost condamnat, în 2020, la un an şi şase luni de închisoare, fiind găsit vinovat de ultraj. Bărbatul a fost trimis în judecată după ce şefa Arestului Poliţiei Prahova l-a reclamat că a ameninţat-o cu violul pe ea şi pe fiica ei.

Daniela Enache, şefa Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Prahova (CRAP), a depus o plângere în care reclama faptul că atât ea cât şi fiica ei adolescentă au fost ameninţate cu violul de către Pietraru, la momentul faptelor aflat în arest, cercetat fiind într-o altă cauză.

Cât timp a fost în Arestul Poliţiei Prahova de la Câmpina, Pietraru a avut un comportament agresiv, atât cu colegii de cameră, printre care s-au aflat şi fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, dar şi cu poliţiştii care asigurau paza.

Pietraru era nemulţumit de condiţiile din celulă. La un moment dat ar fi cerut acces permanent la apă caldă pentru a-şi putea face cafea. Pentru că solicitarea i-a fost respinsă, Pietraru a început să facă scandal, mai întâi în celulă şi apoi a început să ameninţe poliţiştii, inclusiv pe Daniela Enache, şefa CRAP Prahova. Pe aceasta din urmă a ameninţat-o că o va viola pe ea, dar şi pe fiica ei, în momentul în care va ieşi din spatele gratiilor.

Dosarul de ultraj s-a aflat pe rolul secţiei penale a Judecătoriei Câmpina timp de trei ani. În vara acestui an, judecătorii câmpineni s-au pronunţat în cauză şi au decis ca Pietraru să primească o pedeapsă de un an şi sase luni cu executare. În urma apelului declarat de Pietraru, Curtea de Apel Ploieşti a menţiunut aceeaşi pedeapsă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here