Un cetăţean care a ajuns la Bucureşti sâmbătă după-amiază cu o cursă Ryanair care venea de la Tel Aviv a fost preluat de echipaje medicale după ce a acuzat că are simptome gripale și a fost transportat la Institutul „Matei Balș”.

Ministerul Sănătății a precizat că pacientul nu este suspect de infecție cu coronavirus deoarece a călătorit în China în urmă cu mai mult timp, respectiv acum 3 luni.

„Un cetățean israelian, în vârstă de 23 ani, a aterizat pe Aeroportul «Henri Coandă» acuzând simptome gripale. Un echipaj SABIF îl transportă la Institutul Național Matei Bals pentru asistență medicală de specialitate. Menționăm că tânărul nu este suspect de infecție cu noul coronavirus deoarece a călătorit în China în urmă cu mult timp (cel puțin 3 luni)”, a precizat Ministerul Sănătății.

„Astazi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș”, au precizat anterior oficiali ai Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Toate masurile au fost luate in conformitate cu protocolul si procedurile medicale in vigoare. Ca urmare a verificarilor efectuate de personalul specializat al autoritatii in domeniu, ceilalti 178 pasageri au fost debarcati pe flux normal, au precizat aceleași surse.

Pasagerul este cetățean israelian și ar fi spus ca a fost în China, dar în urmă cu trei luni.

Ceilalți pasageri și-au lasat datele de contact.

Inițial, surse citate de Adevărul.ro precizau că pasagerul ar fi suspect de infecție cu noul coronavirus.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here