fbpx
miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Istoria este cartea dintâi a unei nații. 19 elevi prahoveni au fost premiați la CN „Ion Luca Caragiale” pentru rezultatele de la olimpiadă

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
19 elevi prahoveni care au participat la Olimpiada de Istorie, etapa națională, au fost premiați la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, cu ocazia lucrărilor Consiliului Național al Șocietății de Științe Istorice din România. 

Elevii care au reprezentat Prahova la nivel național au primit diplome în fața profesorilor care au venit la colegiul ploieștean din toată țara.

Printre ei, Alice Nicoleta Coman (clasa a VIII-a, C.N. „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte) – premiul al II-lea, Emma Muller (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Carol I” Plopeni) – mențiune, Maria Teodora Alecu (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Măgureni) – mențiune, Andreea Alexandra Nicolae (clasa a VIII-a, C.N. „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte) – mențiune, Mariana Mihaela Predeleanu (clasa a IX-a, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești) – mențiune.

- Reclamă -

Premierea a fost făcută de directorul Colegiului Național Ion Luca Caragiale, Carmen Băjenaru.

Directorul liceului de prestigiu din Ploiești a contribuit, de altfel, în anul 1994, la modificarea statutului Șocietății de Științe Istorice din România, conform noilor legi aplicate după Revoluție.

Carmen Băjenaru a explicat importanța cunoașterii istoriei. Și nu doar de către elevi.

- Reclamă -

Festivitatea premierii elevilor care au participat la olimpiada de istorie a fost organizată înaintea ședinței Consiliului Național al Societății de Științe Istorice din România.  Evenimentul s-a derulat în premieră în Ploiești, iar istoria Societății este strâns legată de oraș, dar și de liceul „Ion Luca Caragiale”.

Ședința SSIR, societate înființată acum 70 de ani, a fost condusă chiar de președintele acesteia, profesor universitar doctor Bogdan Murgescu.

Cunoscând trecutul, avem grijă de prezent și de viitor

Lucrările Cosiliului Național al Societății de Științe Istorie din România, găzduite de CN „Ion Luca Caragiale” s-au derulat pe durata a două zile, sâmbătă și duminică. Evenimentul a fost organizat de filiala Ploiești a SSIR, condusă de Carmen Băjenaru, directorul Colegiului Național „Ion Luca Caragiale”, și a reunit profesori de istorie, reprezentanți ai filialelor societății din toată țara. Printre cei care au luat parte la eveniment au fost prof.univ. dr. Alexandru Barnea, fost decan al Facultății de Istorie și Bogdan Teodorescu, fost secretar de stat în Ministerul Educației.

Bogdan Murgescu i-a felicitat pe elevii care au reușit performanța de a reprezenta Prahova la nivel național la Olimpiada de Istorie a explicat reperele societății pe care o conduce. 

- Reclamă -
O națiune care nu își cunoaște istoria nu există!

Viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, a ținut să fie prezent la premierea „micilor istorici” din Prahova. Ganea a remarcat performanțele școlilor ploieștene, dar și a celor din județ.

Societatea de Științe Istorice din România (SȘIR) este o asociație profesională obștească, apolitică și independentă, al cărei scop este să stimuleze cercetarea științifică și didactică, să-și antreneze membrii în cercetarea istoriei locale, naționale și universale, să militeze pentru o atitudine corectă față de trecutul istoric și față de rolul acestei discipline în școală.

Organizația se adresează profesorilor de istorie, cercetătorilor, studenților și elevilor, și oricărei persoane interesate în domeniul științelor istorice. Înscrierea se face pe bază de cerere individuală, însoțită de recomandarea unui membru SȘIR. În prezent SȘIR are 36 de filiale, dintre care două în Prahova, la Ploiești (condusă de prof. Carmen Băjenaru) și Câmpina (prof. Gheorghe Râncu).

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Imagini spectaculoase de la inaugurarea celui mai nou pasaj rutier din România – VIDEO

Cel mai spectaculos pasaj rutier din România, cu o investiție de aproape 15 milioane de euro, a fost iaugurat.Este...
spot_img