Foto cu caracter ilustrativ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a confirmat pentru ziarul Incomod, printr-un răspuns oficial, că mai multe case locuite din comuna prahoveană Jugureni au fost incendiate! Concret, reprezentanții ISU Prahova spun că au intervenit la cinci incendii, dintre care unul singur la o casă nelocuită, cauza probabilă în acest caz fiind “echipamente de iluminat electric defecte, neizolate, amplasate necorespunzător”. Un alt incendiu, la o casă locuită, a avut ca și cauză probabilă folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, alte două incendii, tot la case locuite, au avut ca și cauză probabilă crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul, iar cel de-al cincilea incident, un foc la o anexă gospodărească, a avut cauză probabilă tot crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

Reamintim că, potrivit locuitorilor comunei, în spatele acestor evenimente s-ar afla membrii clanului Nucă, bănuiți ca fiind hoți de lemne, care în trecut ar mai fi fost implicați în incidente asemănătoare.

Se pare că membrii clanului, „deranjați” de intensificarea controalelor făcute de polițiști privind furtul de lemne, au început să incendieze imobile, ca o tactică de intimidare la adresa șefului de post Grigore Stan, dar și ca un mijloc de teroare împotriva locuitorilor comunei, pentru a-i determina pe aceștia să nu depună plângeri împotriva infracțiunilor săvârșite de membrii grupării. Până la această oră, se pare însă că nu există probe care să ateste că în spatele incidentelor sunt membrii clanului Nucă.

În urmă cu câțiva ani, însă, membrii clanului se pare că au mai fost „protagoniștii” unor evenimente asemănătoare, când un jurnalist din Prahova a investigat niște incendieri asemănătoare și a realizat mai multe materiale care au fost publicate în ziarul Monitorul de Prahova. Unul dintre localnici povestea la acel moment că le-a spus celor din clan că-i reclamă la poliție că au incendiat case iar aceștia, ca să-l intimideze să nu mai facă nimic, i-ar fi tăiat pomi din livadă și animale pe care le deținea. Speriați, oamenii din satul Valea Unghiului au acceptat atunci să stea de vorbă cu reporterul în interiorul caselor, dar îl rugau pe acesta să spună că se ocupă cu asigurări, dacă îl întreabă cineva ce caută în comună.

O perioadă, Jandarmeria și Poliția au stat permanent în comună pentru a aplana starea de tensiune dar, imediat după retragerea forțelor, membrii clanului Nucă se pare că au furat lemne din pădure, le-au pus într-o căruță abandonată în mijlocul drumului principal de care au bătut în cuie ziarul Monitorul de Prahova pe a cărui primă pagină se afla chiar articolul despre incidentele din Jugureni.

Iată mai jos răspunsul de la ISU Prahova care confirmă că mai multe case locuite din Jugureni au fost incendiate:

În urma cererii dumneavoastră înregistrată cu nr. 3.113.859 din data de 17.11.2016, prin care, conform Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, solicitaţi aspecte legate incendii la locuințe în localitatea Jugureni, vă informăm despre următoarele:
În perioada solicitată (1 – 16 noiembrie 2016), în comuna Jugureni, pompierii militari au intervenit la 5 incendii, astfel:
  • 1 incendiu la casă nelocuită – cauza probabilă: echipamente de iluminat electric defecte, neizolate, amplasate necorespunzător;
  • 1 incendiu la casă locuită – cauza probabilă: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;
  • 2 incendii la case locuite – cauza probabilă: crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de genera incendiul;
  • 1 incendiu la anexă gospodărească – cauza probabilă: crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de genera incendiul;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here