În săptămâna 05 – 09 martie 2018, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 21 acţiuni de control la operatori economici, instituţii şi unități administrativ teritoriale.

De asemenea, personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unități de îngrijire și operatori economici.

Pe timpul verificărilor au fost depistate 162 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 75 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 162 de sancţiuni, cuprinzând 135 avertismente şi 27 amenzi, în cuantum de 146.000 lei.

Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 25 exerciţii în caz de incendiu, cu 725 participanți, precum și 31 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

În această perioadă, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a continuat să desfășoare, la nivelul întregului județ, acţiuni de informare preventivă aferente campaniilor “Nu tremur la cutremur” și “RISC”, campanii ce vizează transmiterea către populație a informațiilor corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, respectiv a informațiilor ce urmăresc reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

Sursa: comunicat ISU Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here