Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a emis un comunicat de presă în urma incendiului izbucnit la Spitalul Movila din Ploiești, secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești destinată bolilor infecțioase care trata pacienți COVID în stare gravă. Reamintim că doi pacienți și-au pierdut viața în incendiu.

Potrivit ISU Prahova, secția Movila nu avea autorizație de securitate la incendiu și în luna februarie spitalul a fost amendat cu 10.000 chiar pentru lipsa acestei autorizații.

“Spitalul a avut o autorizație de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obținut o altă autorizație în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări și schimbări de destinație pentru care nu s-a solicitat autorizație de securitate la incendiu. În luna februarie a.c., Secția de Boli Infecțioase a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.”, au transmis reprezentanții ISU în comunicat.

“Urmează să se stabiliească, cu exactitate cauza probabilă de producere a evenimentului.”, mai spune ISU Prahova. Reamintim că printre primele ipoteze vehiculate a fost aceea că cei doi pacienți au refuzat să țină pe față măștile cu oxigen iar spre dimineață, când o asistentă a mers să-i verifice și a văzut că și-au dat jos măștile, a vrut să le ia saturația folosind cu oximetru, iar în acel moment s-ar fi produs o scânteie care ar fi aprins salonul. Citește aici detalii despre acest lucru!

Vezi aici imagini video și foto de la locul incendiului!

ISU Prahova a precizat în comunicat cum a decurs, pas cu pas, intervenția la incendiul izbucnit la Spitalul Movila din Ploiești:

“În această dimineață pompierii prahoveni au fost în alertă după producerea unui incendiu la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 mp cu flacără deschisă și degajări mari de fum. În salonul în care se manifesta incendiul se aflau 2 pacienți de 74 și 75 de ani, care din păcate au decedat. Totodată în acest salon se aflau o asistentă și o infirmieră care supravegheau pacienții. Infirmiera a fost rănită în urma incendiului prezentând arsuri fiind transportată de urgență la Spitalul Floreasca.

Având în vedere fumul dens degajat pe secția în care se aflau 21 de pacienți s-a luat decizia evacuării, astfel: 16 la Spitalul Județean Ploiești, 3 au refuzat transportul la spital și cei 2 care au decedat.

La ora 4,36 la nivelul județului a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost mobilizate operativ 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 2 descarcerări, 9 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și 1 autospecială de grupă operativă cu 68 de pompieri militari. În sprijin au fost mobilizate 7 ambulațe SMURD și 7 autospeciale de transport victime multiple de la I.S.U. BIF. Totodată, în sprijin au acționat 17 echipajele de la Serviciul Județean de Ambulanță, 7 autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova și 37 de cadre de la IPJ.”, se arată în comunicat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești au deschis dosar penal în urma incendiului din această dimineață. Detalii aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here