Aproximativ 60 de polițiști locali din Ploiești, majoritatea de la Ordine Publică, dar și de la Serviciul Circulație, au diverse scutiri medicale prin care nu pot lucra noaptea, nu pot patrula când plouă, nu pot conduce autovehicule sau nu pot purta armă.

Situația este destul de ciudată în condițiile în care unii dintre aceștia, de exemplu, nu pot lucra decât la schimbul 1 pentru că suferă de tensiune.

Citește detalii despre scutirile medicale ale unor polițiști locali aici!

În acest condiții, primarul Ploieștiului Andrei Volosevici a anunțat încă de marți, 4 mai, că a sesizat CAS pentru a face verificări asupra documentelor medicale care stau la baza acestor scutiri. Suplimentar, miercuri, 5 mai, municipalitatea a sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova.

Directorul ITM Prahova, Dumitra Ionescu, a confirmat pentru ziarul Incomod că instituția a fost sesizată cu privire la aceste aspecte în cursul zilei de astăzi și că va demara o anchetă conform atribuțiilor pe care le au inspectorii ITM. Astfel, controlul pe care instituția îl demarează vizează aspecte care țin de legislația privind securitatea și sănătatea în muncă (SSM).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here