Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova se implică în campania electorală pentru a favoriza PSD! ITM Prahova a efectuat ieri controale la societăți comerciale din comuna Fulga, Prahova. Nimic neobișnuit la prima vedere, însă, cei vizați spun că se vehiculează ideea unor controale comandate politic, întrucât inspectorii ITM au trecut înainte pe la Primărie, unde au discutat cu primarul PSD Constantin Badea. Coincidență sau nu, printre cei controlați se numără doi consilieri locali PNL, contracandidați ai edilului în funcție.

Mai mult decât atât, unul din cei doi consilieri spune că inspectorii “au venit ca recuperatorii” în control, cu scandal și fără să vrea să se prezinte, iar soției sale i s-a făcut rău din cauza comportamentului acestora. În plus, inspectorii nici măcar nu au mers la sediul societății comerciale deținute de consilierul local, ci la acesta acasă, unde au dat buzna într-un garaj în care prietenii copilului consilierului își reparau o mașină personală.

“Au motivat că au venit la societate în control, dar nu au venit la sediul societății, ci la garajul din curtea mea. Societatea are sediu în altă parte. Soția, fiind administratorul societății, i-a invitat la sediu să le prezinte actele, dar ei au refuzat. Au făcut gălăgie mare, scandal, au venit ca recuperatorii. Au intrat în garaj, unde doi prieteni ai copilului meu își reparau o mașină a lor, schimbau uleiul, ceva de genul acesta și i-a luat direct pe sus să-i întrebe de ce lucrează acolo. Aceștia i-au răspuns că lucrează la mașina personală, își fac treaba și pleacă. M-au sunat și am întrebat cine sunt, dar copilul meu mi-a spus că domnii au declarat că sunt de la ITM, dar că nu vor să își spună numele. I-am spus băiatului să-i dea afară din garaj, dar aceștia au refuzat, spunând că au dreptul să facă control. I-am spus băiatului să le explice că este o curte particulară, că am dreptul să am un garaj, dar că asta nu face obiectul unui control de la ITM. După acest lucru au acceptat să iasă afară și s-au prezentat, cine sunt. Au făcut poze pe acolo și m-au așteptat să ajung. Nu au înțeles nici copiii din garaj de ce au făcut scandal, dar făceau poze prin garaj. Cred că dacă eram un criminal nu intrau cu atâta forță și disperare. Mi-au spus că au venit cu acordul Primăriei, că au trecut pe la Primărie și că au venit în control. Când i-am întrebat de delegație mi-au spus că au, dar nu au vrut să mi-o arate. Ne-au lăsat o invitație să ne prezentăm pe data de 8 la sediul ITM cu actele pe care ni le-au cerut. S-au comportat precum recuperatorii, nici mascații dacă vin nu intră așa în curtea omului. Soției i s-a făcut rău, suferă cu inima și nu are voie să se supere. Când i-a văzut venind așa, soției i s-a făcut rău, pentru că s-au comportat urât, iar ea s-a speriat, i-a venit rău în fața mașinii, am dat-o cu apă rece să își revină. S-a speriat de ei pentru că este a treia oară când vin în control de la ITM, dar niciodată nu s-au mai purtat așa. Nu știu dacă este un control politic, dar nu știu dacă era momentul unui astfel de control sau dacă trebuia să se poarte așa. E normal să fiu controlat, dar nu în condițiile în care s-au prezentat. Lasă de dorit! Îmi pare rău că ieri nu mi-am sunat avocatul să fac plângere pentru violare de domiciliu și abuz în serviciu.”, a declarat pentru ziarul Incomod consilierul local Ion Șerban.

Un alt consilier local PNL, Iulian Neacșu, care deține un alt spațiu comercial în Fulga spune că a fost de asemenea controlat ieri de inspectorii ITM, dar în cazul acestuia controlul a decurs civilizat. Nici Iulian Neacșu nu a văzut delegația pe care inspectorii susțineau că o au, dar spune că în comună se zvonește că aceste controale, 3-4 la număr în total, au fost comandate politic de primarul PSD.

Este lesne de înțeles avantajul primarului Constantin Badea dacă contracandidații acestuia sunt găsiți cu nereguli în săptămâna premergătoare alegerilor locale.

Doi dintre inspectorii ITM care au venit în control sunt Adrian Ionescu și Cristian Grozavu. Ziarul Incomod a cerut un punct de vedere Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, care, prin răspunsul oferit, ne-a dat dovada celor relatate mai sus. Astfel, ITM Prahova recunoaște că în săptămâna premergătoare alegerilor locale se fac controale, culmea, fix la candidații PNL, în speță contracandidații PSD!

Vezi mai jos documentul:

raspuns itm

2 COMENTARII

  1. In sfarsit, se ocupa si presa de aceasta institutie unde NEREGULILE si INFRACTIUNILE sunt REGINE!
    Pe langa aceste ,, atribute”, parte din inspectorii de teren ( Marin Catalin Razvan, Ionescu Adrian) fie sunt nuli profesional, fie sunt ,,in dezacord” cu LEGEA! Despre ,, profesionalismul” ITM- Prahova stie si inspectorul general de stat (Inspectia Muncii), Dantes Nicolae Bratu dar …e mare doamna Dumitra Ionescu, mai mare decat legea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here