Irina Tănase, iubita fostului lider PSD Liviu Dragnea, a investit anul trecut peste 350 de mii de euro în proprietăți imobiliare. Achizițiile au fost făcute înainte, dar și după ce Dragnea a fost închis, scriu jurnaliștii de la Rise Project.

În decembrie 2019, în ajunul Crăciunului, tânăra a cumpărat un apartament de 260 de mii de euro situat aproape de Casa Poporului. Irina Tănase a cumpărat și două terenuri cu acces la un lac din județul Ilfov.

Irina Tănase are 27 de ani, și-a deschis un birou de mediator în vara anului trecut și anterior a lucrat la stat, fiind secretara lui Dragnea. În declarațiile de avere din acea perioadă a trecut doar salariile de bugetar și nu a menționat conturi bancare sau proprietăți. Un român cu salariu mediu ar avea nevoie de peste 45 de ani fără alte cheltuieli ca să strângă banii necesari achizițiilor Irinei, notează Digi 24.

Pe 24 decembrie 2019, când Irina Alexandra Tănase a cumpărat apartamentul, Liviu Dragnea era deja de șapte luni în spatele gratiilor pentru angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

Apartamentul, pe care a dat 260 de mii de euro, are 178 mp și un garaj de 47 de metri pătrați – cât o garsonieră mai mare. Atașat are și un teren proprietate exclusivă de 250 mp și alți 50 de mp în cotă indiviză. Locuința este într-un ansamblu de două clădiri vechi, la 1,4 km de Casa Poporului, într-un cartier de case din sectorul 4.

Contactată de jurnaliștii Rise Project, Irina Tănase a refuzat să răspundă de unde a avut banii investiți în cele trei proprietăți.

Citiți materialul complet pe RiseProject.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here