fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Iulian Dumitrescu, acuzat că a încălcat legea electorală

Citește Și

- Reclamă -

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, este acuzat că a încălcat legea electorală.

Potrivit prahovainfo.ro, Iulian Dumitrescu ar fi încălcat Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, după ce joi, 16 mai, a mers la o școală din comuna prahoveană Plopu, alături de primarul comunei, Adrian Bălănescu, și de Dumitru Tudone, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova care a preluat atribuțiile de președinte după ce Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția.

Conform art. 65, alin. 4 din legea menționată anterior, ”este interzisă organizarea acțiunilor de campanie electorală în unitățile militare, precum și în spațiile din școli și universități în perioada de desfășurare a cursurilor”. Materialul apărut în spațiul online este unul recunoscut ca fiind electoral, din moment ce, la finalul textului, apar și datele de identificare ale mandatarului financiar.”, scrie sursa citată.

- Reclamă -

În postarea publicată pe facebook de către Iulian Dumitrescu, în finalul acesteia, este menționat CUI-ul mandatarului, fapt care lasă impresia că postarea este una electorală și, totodată, acțiunea de la școala din Plopu ar fi, de asemenea, electorală, deși prin lege nu sunt permise astfel de acțiuni.

CMF: 21240002

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...