cet brazi termoficare prahova apa calda ploiesti
Consiliul Judeţean Prahova a aprobat vineri trecerea în domeniul public a unor terenuri situate în comuna Brazi, sub conductele de termoficare, în pregătirea transferului CET-ului şi al reţelei primare către municipalitatea ploieşteană, conducerea instituţiei anunţând cu această ocazie şi când ar urma să fie supus la vot proiectul de transfer.

Proiectul de vineri, aprobat în unanimitate de către consilierii judeţeni, a vizat trecerea din domeniul privat în domeniul public a unui teren de 15 hectare pe care CJ Prahova îl cumpărase recent de la Parcul Industrial Brazi. Terenul se află în zona conductelor de termoficare de pe reţeaua primară şi a termocentralei şi era necesar atât pentru proiectul european de modernizare a reţelei de termie, cât şi în perspectiva intenţiei de cedare a bunurilor către administraţia ploieşteană.

Practic, votul de azi a fost un prim pas necesar înainte de efectuarea transferului. Consilierul judeţean Emil Calotă, fost primar şi fost vicepreşedinte al ANRE, a avertizat că există probleme, observate şi de Curtea de Conturi, privind inventarierea bunurilor aferente sistemului de termoficare. Reprezentanţii conducerii CJ i-au răspuns că respectiva situaţie va putea fi rezolvată până la semnarea protocolului final de predare-primire dintre Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.

Cu această ocazie, preşedintele CJ a anunţat că proiectul de cedare a CET Brazi şi a reţelei primare de termoficare va fi pus în dezbatere luni, lăudându-se că a reuşit să obţină avizele de la ministere într-un timp record de cinci zile. “Este un subiect care ne preocupă pe toţi şi în acest proces prin care încercăm să rezolvăm problema apei calde în Ploieşti e necesar şi acest proiect de hotărâre. Practic, prin acest proiect de hotărâre, transmitem terenul de la CET Brazi şi tot ce este acolo din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, ca să putem, într-o şedinţă ulterioară, care va avea loc luni, să răspundem la solicitarea Consiliului Local Ploieşti în ceea ce priveşte transferul CET-ului şi al reţelei primare către municipiul Ploieşti. Cuvântul cheie, dincolo de detaliile tehnice, este să se muncească intensiv şi sunt convins că toată lumea o să muncească intensiv ca la începutul lunii octombrie să avem apă caldă”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele CJ Prahova, în timpul şedinţei de vineri.

Emil Calotă: “Nu putem pune în discuţie ceva ce nu avem”

“Pasul numărul unu – şi fac trimitere la decizia Camerei de Conturi Prahova – trebuia să fie preluarea de către executivul Consiliului Judeţean a bunurilor de retur din contractul de concesiune pe care Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Ploieşti l-au avut cu Veolia. Înţeleg că nu prea avem ce preda, dacă deocamdată nu avem în proprietate foarte clar bunurile pe care Veolia le-a pus în vederea preluării de către proprietarul CET-ului Brazi. Eu v-aş sugera, dincolo de şedinţa de astăzi, domnule preşedinte, să informaţi Consiliul Judeţean asupra bunurilor de retur, cu alte cuvinte ce mijloace fixe legate de CET-ul Brazi au intrat în proprietatea Consiliului Judeţean după terminarea contractului de concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică dintre Veolia şi municipiul Ploieşti. Nu putem pune în discuţia Consiliului Judeţean ceva ce nu avem. În momentul acesta, de facto şi de jure, Consiliul Judeţean nu deţine bunurile de retur legate de CET-ul Brazi care au fost predate de Veolia. Eu citez din auditul Camerei de Conturi Prahova”, a afirmat consilierul judeţean Emil Calotă, de la ALDE.

“Noi, luni am convocat reprezentanţii societăţii Termoficare SA, reprezentanţii ADI Termo şi aparatul de specialitate, pentru a începe operaţiunea de inventariere şi întocmire a procesului-verbal de predare a bunurilor de retur, având în vedere că operatorul a notificat ADI că după data de 27 nu mai prestează. Atunci, noi cel târziu marţi vom finaliza preluarea bunurilor de retur ale Consiliului Judeţean şi, din punctul meu de vedere, dacă reuşim luni să adoptăm hotărârea cu privire la transfer, ea va produce efecte de la data la care se semnează protocolul de predare-preluare între municipiu şi judeţ. Or, până la semnarea protocolului ar trebui să vedem că se semnează preluarea bunurilor de retur şi de către municipiu, că şi acolo trebuie făcută aceeaşi operaţiune pe care o facem noi. Deci, o zi-două atât municipiul cât şi judeţul va lucra intensiv în a-şi prelua bunurile de retur, urmând, a doua – a treia zi, dacă se lucrează intensiv, să se facă şi semnarea protocolului de predare între judeţ şi municipiu”, a transmis şi vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here