Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și candidatul partidului pentru președinția Consiliului Județean Prahova, solicită rectificare bugetară pentru alocarea banilor pentru transportul gratuit destinat copiilor.

“Din nou PSD-iştii au minţit cu neruşinare în speranţa că vor mai obţine un pumn de voturi. Anunţul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, că elevii vor beneficia de abonamente gratuite în baza HG 435 din 28.05.2020 emis de Guvernul PNL se dovedeşte a fi o minciună.

Asociaţia Transportatorilor din Prahova a emis un comunicat de presă în care arată că actuala conducere a Consiliului Judeţean nu a lămurit situaţia decontării abonamentelor în condiţiile legii şi, ca atare, refuză să elibereze abonamentele pentru copii. Suntem singurul judeţ din ţară în care se întâmplă aşa ceva.

„Nimeni nu mai are încredere în actuala conducere PSD-istă a Consiliului Judeţean Prahova. Au minţit prea mult, au nesocotit legea şi şi-au bătut joc de oameni. Aşa cum, în toate celelalte judeţe, se eliberează abonamente gratuite, la fel trebuie să se întâmple şi la noi – nu putem pune preţ pe educaţia copiilor.

Problema este clar una de credibilitate – transportatorii nu mai vor să audă de conducerea PSD a CJ. În acest context, există doar două soluţii:

1) O rectificare bugetară a CJ Prahova în care să fie prevăzuţi banii pentru cele aproximativ 6.500 de abonamente. Transportatorii au nevoie să vadă că există sursă de finanţare pentru decontări;

2) Problema de credibilitate va fi rezolvată dacă prahovenii  votează, pe 27 septembrie, Alianţa PNL – USR – PLUS  şi îndepărtează astfel PSD de la butoane în Prahova”, a declarat Iulian Dumitrescu, candidatul PNL – USR – PLUS la preşedinţia CJ Prahova.

În egală măsură, conform articolului 7 din HG 435 din 28.05.2020, operatorii de transport au obligaţia legală de a emite abonamente pentru elevi. Acestea urmează să fie decontate pe parcursul lunii următoare. Refuzul de a face acest lucru este o încălcare a legii şi operatorii de transport ar trebui să ştie că sancţiunile sunt foarte severe.

„Eu le garantez transportatorilor că vor avea în mine un partener serios cât timp respectă legea şi oferă servicii de calitate.  Cu mine ca preşedinte, vor primi toţi banii pe care CJ Prahova îi datorează. Important este să înţeleagă că nu ne permitem să lăsăm copiii fără transport.

Ei trebuie să elibereze abonamentele în baza adeverinţelor de la şcoală, să-i lasă pe copii să se deplaseze conform legii şi nu vor exista probleme de finanţare. Alegerile sunt pe 27 septembrie, până pe 5 octombrie se depune jurământul. Facem rectificarea bugetară atunci dacă PSD refuză acum şi plătim şi ultimul leu datorie. Pe de altă parte, dacă nu înţeleg să respecte legea, operatorii de transport care primesc licenţe de la CJ vor avea de dat explicaţii serioase”, a punctat Dumitrescu.

Reamintim faptul că Guvernul PNL a promovat HG 435 din 28.05.2020 pentru a repara ticăloşia Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă, care, prin OUG 51/2019 a scos transportul intrajudețean din sfera serviciului public, transformându-l într-unul comercial, proiect care a lăsat elevii fără navetă și reduceri de transport. Iată, deci, că există un lung şir de tentative ale PSD care să nu le permită elevilor să facă naveta.

„Nu pot înţelege ce au PSD-iştii împotriva elevilor, de ce îi urăsc atât de tare doar pentru că doresc să înveţe carte. Inclusiv pentru asta, sunt convins că prahovenii vor spune <<Adio, PSD>> pe 27 septembrie şi vor alegea să pună ştampila pe Alianţa Dreptei, PNL – USR – PLUS Prahova, la Consiliul Judeţean şi preşedinţia CJ”, a concluzionat Iulian Dumitrescu.”, se arată în comunicatul de presă emis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here