Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, vrea rezilierea contractului cu operatorul de termoficare al Ploieștiului și a convocat o ședință pentru a obține mandat din partea consilierilor județeni în acest sens.

Contractul a fost semnat în urmă cu doar două luni și deja președintele CJ vrea rezilierea, din cauza faptului că operatorul a oprit furnizarea apei calde în Ploiești. Aproximativ 50.000 de apartamente, adică 130.000 de ploieșteni, au rămas fără apă caldă luni dimineață, pentru 30 de zile, după ce operatorul Termoficare Prahova a anunțat că măsura este luată pentru a fi efectuate reparații la cazanul de apă caldă.

“Avem o firmă care deține contractul de delegare prin concesiune a serviciului public de termie în municipiul Ploiești, firma a câștigat licitația acum două luni de zile, cred că pe 13 mai, și acum de la 1 august au anunțat că suspendă livrarea serviciului de apă caldă către populație în municipiul Ploiești minim 30 de zile.

Mi se pare total inacceptabil să întrerupă livrarea de apă caldă către populație, mi se pare inadmisibil să creadă orice firmă ar veni să preia serviciul acesta, să creadă că pot să facă ce vor aici, în Ploiești.

Mâine am convocat o ședință AGA (n.r. Adunarea Generală a Acționarilor) la ADI Termie și în ședința asta o să dezbatem posibilitatea rezilierii contractului de termie, dacă sunt îndeplinite condițiile legale și pentru asta vă solicit un mandat. Dacă s-ar întâmpla să se rezilieze, nu trebuie să se teamă ploieștenii că o să intrăm într-o nouă licitație, ci avem posibilitatea unei încredințări directe pe situații de urgență a serviciului de termie. E inacceptabil ca un oraș întreg să rămână minim 30 de zile fără apă caldă, la două luni de când au preluat serviciul de termie. Pentru asta vă solicit mandat în ședința AGA de mâine”, le-a spus președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, consilierilor județeni în timpul unei ședințe de îndată convocată luni după-amiază.

Întrebat ce se va întâmpla dacă se votează rezilierea contractului, Dumitrescu a precizat că există o obligație contractuală ca operatorul să asigure continuitatea serviciului. Practic, Termoficare Prahova, actualul operator, ar fi obligat să continue să furnizeze serviciile o perioadă, până la contractarea unui nou operator.

Președintele CJ a mai precizat că mâine, după ședința AGA a ADI Termie, va mai fi o ședință de informare cu privire la decizia luată în cazul rezilierii.

Reamintim că ploieștenii au rămas de luni dimineață fără apă caldă după ce operatorul a anunțat că efectuează reparații la un cazan al centralei, iar până la ora acestei ședințe niciunul dintre reprezentanții autorităților responsabile, Consiliul Județean sau ADI Termie, nu a avut nicio reacție. Consiliul Județean este instituția care deține termocentrala de la Brazi și rețeaua primară de distribuție, iar ADI Termie este asociația care monitorizează contractul de delegare a serviciului de termoficare.

În paralel, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, vorbește despre rea voință și jocuri politice menite să-i afecteze imaginea în tot acest scandal, susținând că în incinta centralei ar mai exista un cazan funcțional care însă nu a fost folosit.

Detalii despre acest subiect aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here