fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Jaf pe bani publici la Bazinul Vega! Dezvăluiri incredibile filmate cu camera ascunsă. VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

Bani aruncați pe…”spoieli”

Peste 120.000 de euro, bani din bugetul Ploieștiului, au fost încasați pentru… ”o spoială pe tavan”, așa cum se exprimă chiar beneficiarul lucrării. Cam la asta s-ar reduce marea reabilitare a Bazinului Vega din Ploiești.

- Reclamă -

Dar cum în joc sunt bani publici, și nu puțini, am încercat să aflăm de ce bazinul este tot închis, deși lucrarea a fost recepționată de viceprimarul Ganea, la începutul lui septembrie.

Răspunsul este bulversant: DSP nu a dat autorizație de funcționarea din cauza numeroaselor nereguli găsite.

Reprezentanții DSP au impus, printre altele, igienizarea și curățarea bazinului, a vestiarelor, dușurilor și toaletelor. Am vrut să vedem și noi cum stau lucrurile în realitate.

- Reclamă -

Imaginile sunt dezolante și revoltătoare. Primăria a plătit peste 500.000 de lei pentru repararea și impregnarea cu o substanță specială a tavanului. Nici măcar acela nu a fost reparat în întregime. În zona vestiarelor și toaletelor pentru antrenori, mucegaiul și mizeria sunt la ele acasă.

Toalete sunt infecte, ușile lipsesc, iar tocurile sunt mâncate de rugină. De sus cad bucăți de moloz, iar chiuvetele sunt înfundate. La fel de dramatic arată și dușurile și toaletele copiilor. Practic o sursă de infecție pentru aproape 500 de elevi care ar trebui să frecventeze bazinul.

Conform contractului semnat de CSM cu constructorul SOFEXPERT, cu sediul în Tăriceni, această firmă trebuia să execute ”Lucrări de reparații tencuieli interioare și exterioare la pereți și tavane special cu infiltrații”.

- Reclamă -

Administratorul spune că în caietul de sarcini era trecut altceva, deși suma din contract era cea pe care au și încasat-o cei de la Sofexpert, respectiv peste 500.000 de lei.

Filmat însă cu camera ascunsă, administratorul recunoaște că s-a ajuns în situația asta pentru că firma a fost protejată și constructorul și-a permis să facă mai nimic, pe banii ploieștenilor.

Ba mai mult, ilegalitățile se pare că s-au ținut lanț la Bazinul Vega. Și după ce că nu au făcut mare lucru la bazin, reprezentanții firmei ar fi vrut să încaseze și mai mulți bani, peste contractual inițial. O spune tot administratorul, care a dat cărțile pe față știind că nu este filmat.

Concluziile acestei anchete jurnalistice sunt extreme de simple: banii publici sunt direcționați cu nesimțire către firmele de casă ale anumitor politicieni. O altă dovadă în acest sens vine chiar de la patronul Sofexpert, Răzvan Ion.

La începutul lunii august, când încă era șantier la Bazinul Vega, l-am găsit supraveghind lucrările chiar pe domnul Ion. Nu a vrut să facă declarații cu privire la stadiul lucrării. Filmat însă cu camera ascunsă însă, patronul Sofexpert a demonstrat că nici nu știe pentru ce încasează atâția bani de la primărie.

”Facem o igienizare, că și așa se construiește alt bazin”

Nu ar fi de mirare să regăsim firma Sofexpert implicată și în construirea noului bazin, în spatele hipodromului. Mai ales că surse din mediul politic vorbesc că în spatele acestei societăți ar fi ori un deputat, ori un șef din administrație.

Asistăm însă cu tristețe la o situație jenantă pentru municipalitatea ploieșteană. Am cheltuit peste 100.000 de euro, dar bazinul a rămas închis. În interior pare că acum încep lucrările, nu că s-au și încheiat. Pereții plini de mucegai, toaletele infecte, dușurile ruginite, tencuiala care cade în bucăți mari de pe pereții exteriori, toate acestea sunt oferite cu nerușinare copiilor din Ploiești și antrenorilor.

Cu siguranță în ecuație ar trebui să intre și procurorii DNA. Poate o anchetă în acest sens ar lamuri multe din semnele de întrebare și ar dezvălui traseul banilor care pleacă din administrație și ajung la firmele de partid.

GALERIE FOTO:

Sursa: www.republikanews.ro
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

3 COMENTARII

  1. Normal cineva ar trebui sa se sesizeze din oficiu.însă cum sectia 1 nu exista iar DNA e supra aglomerata, ma întreb cine va face asta. Doar dacă face cineva o sesizare se va cerceta.

  2. Aloo DNA ul, Parchetul, nu se autosesizează nimeni la acest articol??? Nu l ia nimeni la întrebări pe viceprimarul Ganea Cristian și pe ceilalți, cum au Recepționat acele lucrări și cum au plătit din bani publici niște lucrări neefectuate, inexistente??? La pușcărie cu Hoții ăștia!! Viceprimarule Ganea, tu ti ai duce fata la acel bazin după ce ai Recepționat o Hoție??!Se vede și miroase de la o posta corupția, cu probe!!
    DNA, Politia, Parchetul, nu fiți părtași, autosesizati va!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

FOTO Inundație la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Subsolul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost inundat miercuri, în urma ploilor abundente.Potrivit reprezentanților ISU Prahova, incidentul nu...