fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Jaf pe bani publici la CSM Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

csm ploiesti - Ziarul INCOMODZiarul Incomod a intrat în posesia unui document exploziv care arată cum la Clubul Sportiv Municipal Ploiești banii se împart nu în funcție de performanțe, cum ar fi normal, ci pe alte criterii. 72% din buget se duce către echipele de handbal, în ciuda faptului că acestea nu fac performanță, comparat cu alte secții.

În condițiile în care banii vin în principal de la Primărie, se pune problema unui „jaf pe bani publici”. Chiar în raportul întocmit se consemnează:

- Reclamă -

„Clubul Sportiv Municipal Ploiesti este o structura a Consiliului Local Ploiesti infintata prin HCL nr. 108/31.08.2004, bugetul acesteia fiind constituit din incasari din activitati proprii (in principal venituri realizate din inchirierea imobilelor aflate in administrare), din sponsorizari si, in principal, din subventii de la bugetul local al municipiului Ploiesti.”

Sportivii buni pleacă la alte cluburi, unde sunt remunerați

Ca o comparație între secțiile CSM, aducem în discuție Secția de Karate, despre care în raport este stipulat că aduce rezultate excepționale și că are “performanțe internaționale, europene și mondiale. În anul 2015 s-au obținut 3 medalii de aur la Napoli. Antrenamentele se desfășoară la sala Doroftei și la Sala Olimpia. Marea problemă ridicată este că sportivii pleacă la alte cluburi unde sunt recompensați bănește pentru performanțe deoarece la nivelul CSM PLOIEȘTI nu sunt recompensați financiar, motivându-se lipsa posibilităților. “

- Reclamă -

De asemenea, despre Secția de șah arată că este o “secție cu rezultate foarte bune având legitimați sportivi de excepție, cu coeficient ELO mare și candidaturi pentru demnități șahistice (maestru, maestru internațional). A câștigat medalii naționale, europene, mondiale; apreciază rezultatele ca fiind peste bugetul alocat. Există un singur antrenor, cea de-a doua persoană angajată fiind instructor de șah.”

În paralel, secția de Handbal Fete Junioare a obținut doar două medalii de bronz la campionatul național, în ciuda faptului că are 180 de sportivi. Pe de altă parte, în raport este menționat că această secția nu a ridicat probleme, precum celelalte care acuză lipsă de personal calificat sau bani pentru meciurile jucate.

O aștă problemă semnalată de Secția de Fotbal, de data aceasta, este aceea că părinții sportivilor se văd nevoiți să susțină financiar închirierea terenurilor pe care se joacă. În acest sens, comisia a luat următoarea decizie:

“Comisia interzice cu desavarsire a se mai apela la parintii sportivilor pentru atragerea de fonduri in vederea achitarii costurilor de inchiriere a terenurilor, aceste costuri fiind regasite in bugetul CSM. Fiind intrebata despre aceasta imprejurare, doamna director general Luminita Albu arata ca nu a avut cunostinta de aceasta situatie, antrenorii neinformand-o.”

- Reclamă -

Negocieri făcute ad-hoc, fără procese-verbale semnate

În plus, raportul scoate la iveală nereguli grave în ceea ce privește modul în care sportivii au fost remunerați: lipsa semnăturilor de pe procesele verbale, ba chiar lipsa consilierului juridic al unitatii si conducatorului compartimentului financiar contabil de la negocieri:

“Comisia constata ca, desi reglementata prin art.2 din Hotararea nr.217/23.06.2015 si prin dispozitia conducatorului unitatii,o astfel de comisie nu functioneaza de fapt in cadrul CSM Ploiesti. La data de 30.06.2015, fiind solicitate procesele verbale ale comisiei privind negocierea salariilor sportivilor la sectiile de handbal seniori si senioare, s-a prezentat comisiei un draft de proces verbal nesemnat si nedatat. Ulterior, s-a prezentat un proces verbal semnat de directorul executiv interimar, consilierul juridic al unitatii si conducatorul compartimentului financiar contabil, fara a avea insa data certa. Fiind intrebati daca au participat la negocieri,consilierul juridic al unitatii si conducatorul compartimentului financiar contabil au declarat ca nu, fiind solicitati sa semneze procesul verbal doar pentru legalitate si respectiv existenta fondurilor necesare in bugetul clubului.”

72% din bani pentru handbal, 0.75% pentru karate

Mai departe, în raport, sunt stipulate procentele din buget care merg la fiecare Secție în parte. Cei mai mulți bani, așa cum este specificat și la începutul articolului, merg către Secția de Handbal, însă, aici sunt multiple suspiciuni de fraudă vizavi de modul în care au fost încheiate contractele între club și sportivi:

“Comisia de negociere (in limitele sale de componenta), nu a avut in vedere fisa medicala a sportivului si nici fisa de evaluare sportiva care trebuia intocmita de specialistii sportivi (CV sportiv al prestatorului de serviciu sportiv), la majoritatea covarsitoare a dosarelor sportivilor lipsind astfel de documente, desi erau obligatorii conform anexa la decizia de constituire a comisiei;

Negocierile cu sportivele din lotul de handbal s-au facut cu depasirea limitei de competenta ( plafon maxim de 20.000.-lei) stabilita prin decizia conducatorului unitatii (ex : in cazul sportivei Dmitrovici Marina), fiind acordate indemnizatii lunare peste aceasta suma ;

Au fost acordate pentru unele sportive cresteri salariale anuale mai mari decat plafonul de 10%, asa cum s-a stabilit cu acestea in contractele incheiate pentru sezonul competitional 2014-2015, cresterile fiind acordate pentru sezonul 2015-2016 (in unele cazuri cresterea este de peste 100%) ;

Comisia a constatat ca unele contracte incheiate cu sportivele s-au incheiat cu forme de organizare PFA, ca mod de organizare si desfasurare a activitatii sportivului, existand suspiciuni de nelegalitate ;

In contracte sunt prevazute bonusuri de obiectiv fara a fi inserate si clauze penalizatoare in cazul neindeplinirii obiectivului. In unele cazuri bonusurile de obiectiv sunt la nivelul a 3-5 salarii lunare ;

Comisia nu se poate pronunta asupra nivelului salariilor negociate, neavand cunostinte in domeniu, insa remarca faptul ca, in mod practic, ele au fost negociate exclusiv de directorul clubului.

Urmare a negocierilor, fondul de salarii lunar, fara taxe aferente, la nivelul sectiilor de handbal senori masculin si feminin, potrivit situatiei intocmita la luna iulie 2015 de executivul clubului, este urmatorul : 203.596,00 lei – masculin si 269.953,00 lei – feminin. La acestea se adauga ca si costuri : taxele legale pentru salariile sportivilor si antrenorilor (aproximativ 35%) cat si cheltuielile cu cazarea sportivilor (in medie 300 eur/sportiv/luna), cat si cele cu echipamentul, hrana sportivilor, medicamente si altele. Pentru o corecta informare, aratam ca din totalul fondului de salarii la nivelul intregului club la luna iulie 2015 in valoare de 655.738.-lei, cele doua sectii de handbal senioare si seniori totalizeaza costuri cu salariile de 473.549.-lei, reprezentand un procent de 72,21 %. Facem cuvenita mentiune ca urmare a cooptari si a altor sportivi/sportive in cele doua loturi, la luna august 2015 fondul de salarii s-a majorat.

Celelalte sectii inregistreaza urmatoarele procente de salarii raportat la intreg : gimnastica : 1,6%, volei : 1,1%, box : 1,9%, judo : 0,88%, sah : 0,34%, patinaj : 0,75%, karate : 0,3%, natatie : 1,75%, handbal feminin junioare : 1,76%, handbal masculin juniori :0,92%, fotbal : 2 %, atletism : 2%.

Personalul TESA in cadrul clubului CSM Ploiesti are un fond de salarii lunar, exclusiv taxe, in cuantum de 71.196.-lei, reprezentand un procent de 10,85 % din cheltuielile cu salariile, fara taxe.

Bugetul aprobat de catre Consiliul Local Ploiesti pentru exercitiul financiar 2015 este in cuantum de 11.603 mii lei din care 11.318.mii lei reprezinta subventie de la bugetul local.

Pe baza raportarii conducerii executive a clubului, fondul lunar de salarii fara taxe aplicabile la luna iulie 2015 este de 655.738.-lei. Prin aplicarea unei medii ponderate de 32% reprezentand taxe aplicabile cheltuielilor cu forta de munca, rezulta o incarcare lunara cu cheltuieli salariale de aproximativ 865.574.16.-lei, ceea ce reprezinta anual un cost de 10.386.889,92.-lei.

Pe cale de consecinta, 89,51% din bugetul Clubului Sportiv Municipal Ploiesti este grevat de salariile personalului TESA, sportivi, tehniceni, colaboratori externi.

Diferenta de 10,49% o reprezinta valoarea ramasa pentru dezvoltarea sectiilor, inchirieri, echipament sportiv,asigurare asistenta medicala, transport, cazarile sportivilor atat sub aspect contractual cat si sub aspectul deplasarilor, cantonamente, medicamente pentru sportivi, publicitate etc.”

Rămâi pe ziarul Incomod. Revenim cu detalii incredibile despre cum sunt împărțiți banii la Clubul Sportiv Municipal, ce salarii au sportivii, dar și reacția municipalității.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut