Jandarmeria Prahova nu a aplicat amenzi în urma protestului de noaptea trecută din Ploiești, anunță prin intermediul unui comunicat de presă. În celelalte localități din țară în care au fost proteste, însă, jandarmii au aplicat 219 amenzi.

Cele aproximativ 100 de persoane care au protestat noaptea trecută în Ploiești nu au purtat mască de protecție și nu au respectat distanțarea socială. Jandarmeria susține că a îndemnat oamenii să respecte restricțiile:

“Jandarmii prahoveni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică și au îndemnat în permanență să respecte prevederile legale în vigoare cu privire la desfășurarea acțiunilor de protest, respectiv cele legate de distanțarea fizică și portul măștii de protecție în contextul epidemiologic actual.

Până în momentul întocmirii acestui comunicat nu au fost aplicate sancțiuni, dar suntem în curs de verificare și documentare a acțiunilor desfășurate și după stabilirea participației și a eventualelor încălcări ale legislației se vor dispune măsurile în consecință.”, a informat Jandarmeria Prahova.

În paralel, Jandarmeria Română a anunțat luni că în urma protestelor organizate noaptea trecută în 24 de localități au fost aplicate 219 amenzi, în valoare de 99.000 lei.

Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

La nicio manifestație, nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică, potrivit hotnews.ro.

În șapte dintre cele 24 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

”În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară. Jandarmeria Română va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale”, spune Jandarmeria Română.

Un nou protest a fost anunțat în Ploiești că va avea loc luni după-amiază, de la ora 17.00.

“Cu privire la posibilele evenimente similare proiectate pentru perioada următoare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova va acționa pentru asigurarea măsurilor specifice de ordine publică, protecția participanților și a celorlalți cetățeni, insistând pe aspectele privind desfășurarea în mod pașnic, legal și cu respectarea măsurilor de protecție individuală.”, mai transmis reprezentanții IJJ Prahova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here