fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Judecătoarea care l-a achitat pe Daniel Petre a fost propusă pentru sancțiuni în 2015

Citește Și

- Reclamă -

Judecătoarea Ana Maria Lupu de la Tribunalul Prahova a decis achitarea fostului șef al Finanțelor Prahova pentru luare de mită. Iată soluția dată de aceasta AICI.

Trebuie știut că aceiași a decis cercetarea în libertate a suspectilor Vlad Moisescu, Ovidiu Semenescu şi Costin Berevoianu din dosarul Apa Nova.

- Reclamă -

Iată ce scria în octombrie 2015 siteul cetateanul.net:

” Judecătoarea Ana Maria Lupu de la Tribunalul Prahova a decis cercetarea în libertate a suspectilor Vlad Moisescu, Ovidiu Semenescu şi Costin Berevoianu deoarece sunt integraţi social, au un domiciliu stabil şi nu figurează în evidenţe cu antecedente penale, “nefiind cunoscuţi ca fiind persoane cu comportament violent”.

Magistratul mai consideră că deşi “rezultă existenţa probelor care să determine suspiciunea rezonabilă că inculpaţii au săvârşit infracţiunile reţinute în sarcina lor, judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că lăsarea lor în libertate nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică, iar privarea de libertate a inculpaţilor nu este necesară pentru a asigura buna desfăşurare a procesului penal”.
Mai mult, cei trei protagonişti ai dosarului Apa Nova nu reprezintă un pericol concret pentru ordinea public deoarece “este adevărat că infracţiunile de trafic de influenţă, respectiv cumpărare de influenţă, sunt unele de pericol (…) însă, noţiunea de pericol pentru ordinea publică nu trebuie confundată cu cea de pericol social al faptei”. “Astfel, judecătorul nu poate face abstracţie de circumstanţele personale ale inculpaţilor, care sunt persoane integrate social, cu un domiciliu stabil şi fără antecedente penale, nefiind cunoscuţi ca fiind persoane cu comportament violent”, continuă Ana Maria Lupu.

- Reclamă -

Propusă la sancţiuni

Fost avocat, judecătoarea Lupu a scăpat, pe 15 septembrie, de o sancţiune a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) după ce Inspecţia Judiciară a propus amendarea acesteia pentru “exercitarea functiei cu rea-credintă sau gravă neglijenţă”. Potrivit legii, „există rea-credinta atunci cand judecatorul sau procurorul incalca cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane” si „exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”. Iată minuta Secţiei pentru judecători în materie disciplinara a CSM în cazul judecatoarei Ana Maria Lupu de la Tribunalul Prahova: „Cu majoritate, respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspectia Judiciară împotriva doamnei Lupu Ana Maria – judecator in cadrul Tribunalului Prahova pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. t) raportat la art. 99/1 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justiţie”.”-sursa: cetateanul.net

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut