Veronica Cîrstoiu, fost judecător în cadrul Curții de Apel București, condamnată la șapte ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzată că a primit mită pentru a da o soluție favorabilă, a fost liberată condiționat. Cîrstoiu și-a ispășit pedeapsa la Penitenciarul de Femei Târgșor din Prahova, unde a fost încarcerată la începutul anului trecut.

Fostul magistrat a fost găsită vinovată de Curtea de Apel Ploiești Constanța, care a condamnat-o la 5 ani de închisoare într-un dosar în care procurorii DNA au acuzat-o pe Cîrstoiu că a primit 630.000 de euro mită de la omul de afaceri Dinel Staicu pentru că a dat o soluție favorabilă într-un dosar în care acesta era implicat. Ulterior, ÎCCJ a majorat pedeapsa în ceea ce o privește pe fosta judecătoare, care în final a avut de executat 7 ani de închisoare.

La începutul lunii octombrie, fostul judecător de la Curtea de Apel Ploiești a depus la Judecătoria Ploiești o cerere de liberare condiționată, însă instanța a respins solicitarea. În urma contestației depusă la Tribunalul Prahova, Cîrstoiu a primit vestea că poate părăsi penitenciarul.

Deși a avut o pedeapsă de 7 ani, instanța a apreciat că fostul judecător a executat o treime din pedeapsă (la socoteală fiind adăugată și perioada cât Veronica Cîrstoiu a stat în arest preventiv), a avut un comportament exemplar în spatele gratiilor, astfel că a fost liberată condiționat.

Cîrstoiu nu a beneficiat de prevederile legii recursului compensatoriu care permite deținuților care au ispășit pedeapsa în condiții grele să ceară liberarea condiționată și asta pentru că această lege a intrat în vigoare la două zile după ce Tribunalul Prahova a admis cererea fostei judecătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here