fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Judecătorii au început deliberările. Instanța supremă, așteptată să se pronunțe în dosarul Dragnea

Citește Și

- Reclamă -

Cei cinci judecători ai instanței supreme sunt așteptați să se pronunțe, luni, în dosarul angajărilor fictive, în care liderul PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat în completul de trei la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Prezent la instanța supremă, avocatul din dosar, Toni Neacșu, a declarat că nu crede că instanța va mai amâna verdictul. El a mai spus că așteaptă ca sentința să fie dată pe baza probelor aduse de DNA și a apărării făcute de avocați.

Ședința de judecată în care erau implicate două dintre cele cinci magistrate din dosarul Dragnea s-a încheiat. Urmează să intre în deliberări, adică cele cinci judecătoare vor decide ce sentință va fi pronunțată în dosarul angajărilor fictive. Azi nu vor mai avea loc nici audieri, nici pledoarii. Procesul s-a încheiat la termenul din 20 mai. În cursul zilei este așteptată comunicarea sentinței.

- Reclamă -

Întrebat cât de mult ar trebui să conteze rezultatul unor alegeri în luarea unei decizii în instanță, avocatul Toni Neacșu a declarat: „Știu că nu ar trebui să conteze, însă trăim cu toții în România și urmează să vedem. Sincer să fiu, eu aștept ca soluția să fie dată exclusiv pe baza a ceea ce este în dosar, pe baza apărărilor noastre, respectiv a acuzațiilor.”

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seara, întrebat fiind dacă are bagajele făcute în contextul condamnării de luni, că acesta este un „spectacol prost”.

„E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut”, i-a răspuns liderul PSD unei jurnaliste care a întrebat dacă are bagajele făcute.

- Reclamă -

În momentul în care jurnalista i-a precizat că face declarații ca și cum ar vrea să plece, Dragnea a răspuns: „Nu plec nicăieri. Sunt mesaje care spun că sunt pregătit să îmi asum”.

Context

Verdictul este așteptat la o zi după europarlamentare din 26 mai și cu câteva zile înainte ca judecătoarea Luciana Mera să se pensioneze (cererea e cu data de 1 iunie). De notat că CCR a programat tocmai pentru 5 iunie o nouă dezbatere privind completurile specializate, ceea ce înseamnă că decizia CCR nu va mai putea influența sentința Curții Supreme în dosarul lui Liviu Dragnea.

La ultimul terme, din 20 mai, instanța a respins cele două cereri ale aovcaților apărării pentru sesizarea CCR cu două sesizări de neconstituționalitate. De asemenea, instanța a respins cererea avocaților de amânare a procesului până la pronunțarea CCR în privința completurilor specializate de 3 judecători.

- Reclamă -

DNA a cerut pedepse mai mari decât în fond, judecătorii au anunțat că e ultimul termen și că rămân în pronunțare, urmând să pronunțe sentința pe 27 mai. La fond, Liviu Dragnea fusese condmnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Acuzațiile DNA

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Sursa: www.g4media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut