Curtea de Apel Ploiești a rămas în pronunțare în dosarul Andei Vlădescu, fosta angajată a RA-APPS București, care a intrat cu mașina intenționat în motocicleta unui polițist aflat în urmărire. În urma impactului, motocicleta a explodat, iar polițistul Adrian Popa a fost rănit. În primă instanță, femeia a fost condamnată la 9 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Ploiești a finalizat de judecat apelul declarat de Anda Vlădescu, iar marți 22 februarie instanța a precizat că a rămas în pronunțare, sentința definitivă urmând să fie anunțată în data de 7 martie 2022.

Accidentul s-a petrecut în data de 19 august 2020, pe un bulevard din Buzău. Poliția anunța la acea dată că, ”în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Unirii din municipiu, pe sensul de mers Buzău spre Ploieşti, o şoferiţă de 32 de ani, din Berca, ar fi intenţionat schimbarea direcţiei de deplasare, împrejurare în care a acroşat motocicleta de poliţie, care se deplasa în acelaşi sens”.

În urma impactului motocicleta a ricoşat într-un alt autoturism şi a luat foc. Accidentul s-a soldat cu rănirea poliţistului în vârstă de 29 de ani, care a fost preluat de ambulanţă pentru îngrijiri medicale.

Şoferiţa a părăsit locul accidentului, dar a fost prinsă de poliţişti pe DN 1B, pe raza localităţii Dealul Viei.

Accidentul s-a petrecut după ce poliţistul a oprit-o pe tânără în trafic doar cu intenţia de a-i pune în vedere să remedieze defecţiunile observate la sistemul de iluminare şi semnalizare auto. Oprirea s-a făcut la intersecţia bulevardelor Bălcescu şi Unirii, în municipiul Buzău.

Şoferiţa s-a speriat şi a pornit în trombă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, mergând haotic și cu viteză. Pe tot traseul, Anda ar fi trecut pe culoarea roşie a semaforului prin două intersecţii.

După producerea accidentului, femeia a fost arestată preventiv, fiind trimisă în judecată în octombrie 2020 sub acuzațiile de ultraj calificat și distrugere. Tribunalul Buzău a condamnat-o la 9 ani și șase luni de închisoare în regim de detenție și la plata unor despăgubiri în valoare de 200.000 de lei.

2 COMENTARII

  1. Parlamentarii când vreodată 9 ani?sau huidu,sau milițianul care a omorât copila pe trecere?asta nu e justiție,dacă rămâne cu 9 ani de executat,I s-a scurs viata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here