Echipa de handbal juniori III a CSM Ploieşti a reuşit să facă un pas important spre Turneul final al campionatului naţional de profil. Elevii lui Gheorghe Puia şi ai Ramonei Ştefan au evoluat, la Caracal, în Grupa I, alături de formaţia gazdă, ACS Romanaţi Sport, de LPS Vaslui I şi CSŞ 2 Baia Mare, ocupând locul al II-lea în grupă care dă dreptul la calificarea pentru Turneul semifinal 2.

„A fost un turneu greu, pe care l-am dus bine şi, cu o strategie bine gândită, am reuşit să ne îndeplinim obiectivul şi să ne calificăm mai departe. În primul meci am pierdut în faţa celei mai bune echipe din grupă, LPS Vaslui I, diferenţa mare de la final explicându-se însă şi prin faptul că am folosit toţi jucătorii care au făcut deplasarea. Apoi, am trecut de Baia Mare şi, în partida decisivă, cu Caracal, am avut o inspiraţie şi l-am folosit pe Marian Pleşea, un copil mai mic de vârstă care a reuşit să facă un meci foarte bun şi să surprindă pe toată lumea. Am condus la pauză şi nu am avut emoţii în privinţa calificării, pentru că şi un rezultat de egalitate ne-ar fi dus la Turneul semifinal 2. Vreau să-i felicit pe copii şi să le mulţumesc pentru sprijin tuturor celor care ne sunt aproape şi în special părinţilor, care au fost în număr mai mare decât ai celor de la Caracal”, spune antrenorul Gheorghe Puia. CSM Ploieşti este singura formaţie prahoveană care a reuşit, la nivelul juniorilor III, să se califice pentru Turneul semifinal II!

Jucătorii folosiţi la Caracal au fost: David Mitrică, Fabian Oprea, Adrian Tănăsescu, Marian Pleşea, Gabriel Herghelegiu, Eric Moldoveanu, Flaviu Mereu, Mihai Iorga, Andrei Anghelescu, Ştefan Constantin, Octavian Nica, Cătălin Albu, Vlad Răducanu, Robert Bucur, Andrei Drăghici şi Sebastian Dinu.

La rândul lor, şi componentele echipei de minihandbal, pregătite de Robert Comendant, s-au calificat la turneul semifinal, după ce au câştigat, în acest weekend, faza pe Euroregiune, găzduită de sala din Plopeni. CSM Ploieşti a trecut în prima fază a grupelor cu 17-6 (11-3) de Şc. Gimnazială nr. 4 Moreni şi 18-9 (9-6) de Piticu Feteşti, apoi a câştigat cu 22-2 (12-1) disputa cu CSŞ Călăraşi, a trecut în semifinală de CSO Plopeni I cu 8-5 (3-1) şi s-a impus în finală cu 13-4 (4-2) în faţa echipei CSŞ Slobozia.Robert Comendant le-a folosit, la Plopeni, pe: Ana-Maria Matei, Ioana Bran, Alessia Burtea, Cristiana Blidaru, Daria Comendant, Eliza Lăcusteanu, Alessia Fortu, Alessia Ghencea, Daria Grădişteanu, Nicola Jianu şi Denisa Dinicu. Turneul semifinal va avea loc în perioada 7-8 mai, tot la Plopeni.

Săptămână importantă pentru junioarele I şi III!

Săptămâna aceasta, atât junioarele I, cât şi junioarele III ale clubului, vor participa, şi ele, la Turneul semifinal. Junioarele I sunt repartizate în Grupa 4, alături de CSŞ Făgăraş, CSŞ 2 Bucureşti, LPS Vaslui şi LPS Viitorul Piteşti. Se joacă fiecare cu fiecare, în intervalul 25-29 aprilie, iar primele două clasate merg la turneul final, programat în perioada 10-14 mai.

Junioarele III fac parte din Grupa 8, alături de CSŞ 6 Bucureşti, CSŞ Odorheiul Secuiesc şi LPS Tg. Jiu, meciurile urmând să se joace, de marţi până joi, la Odorheiul Secuiesc. Primele două din fiecare grupă se califică pentru Turneul semifinal 2, ce va avea loc în perioada 13-15 mai. Turneul final va fi în intervalul 1-5 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here